Όταν δεν έχω να κάνω κάτι και πλήττω πρέπει να βρω κάτι ενδιαφέρον και μερικές φορές το αντικείμενο που βρίσκω έχει να κάνει με την κουζίνα.
Σήμερα έκανα περίπου 3 κιλά λαδοκούλουρα ελιάς με ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ και δική μου συνταγή που μάλιστα άρεσε πολύ το αποτέλεσμά της .Πάμε να την περιγράψουμε βήμα-βήμα:
Απαιτούμενος χρόνος :2 ώρες
Υλικά για 1 ,5 κιλό ή 2 ταψιά
1 κιλό αλεύρι (Σερρών ολικής ή κίτρινο ή άσπρο ή ανάμικτο))
250 γραμμάρια . παρθένο ελαιόλαδο (παραγωγής)
250 ml λευκό κρασί (Σέτινος Φλώρινας του φίλου Αντωνιάδη )
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι (ελληνικό αγελαδινό ,βοσκοτόπι ) που το τρίβουμε ψιλό
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ (ΓΙΩΤΤΗΣ ή Αλλατίνη)
150 γραμμάρια πάστα ελιάς (παραγωγής)
1 αυγό (χωριάτικο Μεταγκιτσίου Χαλκιδικής)
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι , το κρασί , το αλεύρι ,το μπέϊκιν και το κεφαλοτύρι και ζυμώνουμε καλά (προσθέτουμε αν χρειαστεί είτε αλεύρι είτε λαδόκρασο) ώστε να γίνει η ζύμη μέτρια προς σκληρή και στην συνέχεια βάζουμε και την πάστα ελιάς και ξαναζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Η ζύμη μας
Παίρνουμε στο χέρι μας ζύμη μεγέθους ενός αυγού και την πλάθουμε με τα χέρια μας πάνω στον καθαρό πάγκο της κουζίνας ώστε να γίνει σαν ένα μακρύ σχοινάκι και στην συνέχεια την τεμαχίζουμε σε κομμάτια μήκους 5-6 εκατοστών :
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και με ένα πινέλο κουζίνας τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο με πιρούνι λάδι με αυγό(προαιρετικά).
Ψήνουμε στον φούρνο 2-2 ταψιά στους 200 βαθμούς Κελσίου με αέρα και για 40 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό:
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν την συνταγή!
Σήμερα έκανα περίπου 3 κιλά λαδοκούλουρα ελιάς με ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ και δική μου συνταγή που μάλιστα άρεσε πολύ το αποτέλεσμά της .Πάμε να την περιγράψουμε βήμα-βήμα:
Απαιτούμενος χρόνος :2 ώρες
Υλικά για 1 ,5 κιλό ή 2 ταψιά
1 κιλό αλεύρι (Σερρών ολικής ή κίτρινο ή άσπρο ή ανάμικτο))
250 γραμμάρια . παρθένο ελαιόλαδο (παραγωγής)
250 ml λευκό κρασί (Σέτινος Φλώρινας του φίλου Αντωνιάδη )
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι (ελληνικό αγελαδινό ,βοσκοτόπι ) που το τρίβουμε ψιλό
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ (ΓΙΩΤΤΗΣ ή Αλλατίνη)
150 γραμμάρια πάστα ελιάς (παραγωγής)
1 αυγό (χωριάτικο Μεταγκιτσίου Χαλκιδικής)
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι , το κρασί , το αλεύρι ,το μπέϊκιν και το κεφαλοτύρι και ζυμώνουμε καλά (προσθέτουμε αν χρειαστεί είτε αλεύρι είτε λαδόκρασο) ώστε να γίνει η ζύμη μέτρια προς σκληρή και στην συνέχεια βάζουμε και την πάστα ελιάς και ξαναζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Η ζύμη μας
Παίρνουμε στο χέρι μας ζύμη μεγέθους ενός αυγού και την πλάθουμε με τα χέρια μας πάνω στον καθαρό πάγκο της κουζίνας ώστε να γίνει σαν ένα μακρύ σχοινάκι και στην συνέχεια την τεμαχίζουμε σε κομμάτια μήκους 5-6 εκατοστών :
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και με ένα πινέλο κουζίνας τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο με πιρούνι λάδι με αυγό(προαιρετικά).
Ψήνουμε στον φούρνο 2-2 ταψιά στους 200 βαθμούς Κελσίου με αέρα και για 40 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό:
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν την συνταγή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου