Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Αντιμετώπιση τσιμπήματος μέλισσας ή σφήκας.

Αν μας τσιμπήσει μέλισσα πρέπει πρώτα από όλα να δούμε αν είναι ήμερη ή άγρια (σφήκα).
Η ήμερη είναι έτσι (χρώμα καστανόμαυρο) και αφήνει κεντρί στο σημείο τσιμπήματος :
Αποτέλεσμα εικόνας για μέλισσα
ενώ η σφήκα είναι έτσι (χρώμα κιτρινόμαυρο) και δεν αφήνει κεντρί :
 
Αν μας τσιμπήσει ήμερη μέλισσα πρώτη μας δουλειά είναι να βγάλουμε το κεντρί με το νύχι μας σκαφτά ώστε να μην πιέσουμε την φουσκίτσα που προεξέχει αφού αυτή περιέχει το δηλητήριό της που είναι όξινο:

Επόμενη κίνηση είναι η εξουδετέρωση του δηλητηρίου που γίνεται με την τοποθέτηση στο σημείο τσιμπήματος μιας ήπιας βάσης όπως υγρής αμμωνίας ή σόδας φαγητού .
Αφήνουμε να δράσει 1 λεπτό η ουσία που βάλαμε και μετά πλένουμε την περιοχή και βάζουμε αν έχουμε μια αντιϊσταμινική αλοιφή  για τσιμπήματα (Fenistil, Phenergan κ.τ.λ.) ή μια κορτιζονούχο κρέμα (όπως fusicort, Elocon, Advantan, Mometason).
Στην περίπτωση της σφήκας επειδή το δηλητήριό της είναι αλκαλικό βάζουμε πάνω κάποιο οξύ όπως λεμόνι ή ξύδι και μετά 1 λεπτό πλένουμε και βάζουμε την κρέμα όπως και πριν.
ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (περί τα 10 ευρώ ενώ άλλες έχουν 25) είναι και η Αντλία - βεντούζα Α΄ βοηθειών τσιμπημάτων εντόμων - σκορπιών - φιδιών αφαίρεσης δηλητηρίου :

που την έχουμε πάντα στο αυτοκίνητο ,για περισσότερα δείτε εδώ:
http://www.clevermarket.gr/pd/antlia-ventouza-a-voitheion-tsimpimaton-entomon-skorpion-fidion-afairesis-dilitiriou-deite-to-vinteo-14305.htm?lang=el&path=985275647

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου