Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Διάκριση έξι μαθητών της Α τάξης του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στον πανελλήνιο διαγωνισμός Φυσικής

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πρωτευσάντων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμός Φυσικής Α Γυμνασίου  στην ιστοσελίδα  του micro-kosmos: Ανακοινώνονται τα ονόματα των 201 πρωτευσάντων της A’ Γυμνασίου......http://micro-cosmos.uoa.gr/gr/announcments/pdf/proteusantes_gymn_2014.pdf
Οι μαθητές μας είναι έχουν τα συγχαρητήριά μας αλλά και τις εγκάρδιες ευχές μας για ανάλογη συνέχεια και πολλές-πολλές επιτυχίες στο μέλλον και είναι οι :
40. Αρμιν Χουσεΐν, του Ρεζά  και της Βεσέλα, 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
107. Νικολάου Απόστολος, του Νεκταρίου και της Χαριτίνης, 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
124. Μπαζέλλι Γιαμ Αρμπερ, του Νίκο και της Μόνικα, 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
145. Μάρρα Αλβίνο, του Άλμπερτ  και της Βαλεντίνα, 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
170. Εφραιμίδου Σεβαστή, του Παντελεήμονα και της Πολυξένης, 31ο Γυμνάσιο
Θεσσαλονίκης
188. Λεβεναίου Ιωάννα, του Αργυρίου και της Παναγιώτας, 31ο Γυμνάσιο
Θεσσαλονίκης.
Ο Ο δικτυακός τόπος "μικρό-κοσμος" αφορά στις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της επιστημονικής / εκπαιδευτικής ομάδας του καθηγητή Γεωργίου Θεοφ. Καλκάνη και των Συνεργατών του, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου / Τομέα Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, λειτουργεί δε υποστηρικτικά του ερευνητικού, εκπαιδευτικού και παιδευτικού ρόλου του Εργαστηρίου. 
Οι ερευνητικές και εκ-παιδευτικές δραστηριότητες της επιστημονικής / εκπαιδευτικής ομάδας εστιάζονται στο περιεχόμενο (επιστημονικά / εκπαιδευτικά πρότυπα), το εκπαιδευτικό υλικό / λογισμικό, τις μεθόδους / τεχνικές και την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την εκ-παίδευση / μετεκπαίδευση / επιμόρφωση των μαθητών / φοιτητών / εκπαιδευτικών στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και το Περιβάλλον.
Το περιεχόμενο του "μικρό-κοσμου" απευθύνεται στους ερευνητές, στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και στους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) που ενδιαφέρονται για την έρευνα και την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και το Περιβάλλον.
Η ονοματοδοσία του δικτυακού τόπου "μικρό-κοσμος" παραπέμπει σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά και καινοτόμα πεδία ενδιαφέροντος και έρευνας / εφαρμογών της επιστημονικής ομάδας, τον μικρό-κοσμο.
Μικρό-Κοσμο ονομάζουμε συμβατικά τα δομικά σωματίδια του Κόσμου μας που, εκφεύγοντας λόγω των μικροσκοπικών τους  διαστάσεων, της άμεσης παρατήρησης και εποπτείας μας, συγκροτούν τα μεγαλύτερα, απτά και μετρήσιμα σώματα και σχηματισμούς -και εμάς τους ίδιους!- που, επίσης συμβατικά, ονομάζουμε Μακρό-Κοσμο......................
Μπείτε και ερευνείστε τα περιεχόμενάτου που είναι πολλά και ενδιαφέροντα
http://micro-cosmos.uoa.gr/gr/gr-index.htm


Χρήσιμο online free βοήθημα είναι και το :
https://sites.google.com/site/surfingphysics/physics-gymnasium/c-class
όπου στo online βοήθημα τής Φυσικής  Γυμνασίου προτείνει μια αφαιρετική επιλογή ερωτήσεων και ασκήσεων τού σχολικού βιβλίου, συμπληρωμένων με επιπλέον ερωτήσεις και ασκήσεις, σύμφωνα με την τρέχουσα διδακτέα ύλη (2014-15).
Η σειρά παρουσίασης τους δεν είναι τυχαία, αλλά αποκαλύπτει το βασικό σκελετό κάθε κεφαλαίου.
Οι ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ−ΑΣΚΗΣΕΙΣ παρουσιάζονται σε μια έκδοση ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και σε μια ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ως βοηθητικό εργαλείο για τη διδασκαλία, τη μελέτη και την αξιολόγηση.
Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα αναρτημένα κεφάλαια σε αρχεία pdf.
Για το άνοιγμά τους χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο το Acrobat PDF Reader.
Σε πολλές απαντήσεις ενσωματώνονται ΒΙΝΤΕΟ−ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ των φαινομένων, για καλύτερη κατανόηση.
Για να παίξουν χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο το πρόγραμμα Flash Media Player.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου