Το δοκίμασα και δούλεψε ! Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια αφού πρώτα κρυώσουν και τα βάζουμε μέσα σε ένα τάπερ . Στην συνέχεια τα περιλούζουμε με ξύδι , κλείνουμε το σκεύος και τα βάζουμε στο ψυγείο. Το ξύδι εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων-μικροβίων και έτσι δεν αποσυντίθεται το παντζάρι....Αν προσέξατε στις λαϊκές οι πωλητές κόβουν μήλα ή πατάτες στην μέση και τρίβουν λεμόνι στις κομμένες επιφάνειές τους .Το αποτέλεσμα είναι να μην μαυρίζουν στο σημείο που είναι κομμένα τα μήλα (ή οι πατάτες) για τον ίδιο λόγο το λεμόνι (οξύ) έκανε την δουλειά του εμπόδισε την αποσύνθεση όπως και το ξύδι στο παντζάρι
.
Για το θαυματουργό λεμόνι διαβάστε εδώ:
http://www.inz.gr/page20.html
.
Για το θαυματουργό λεμόνι διαβάστε εδώ:
http://www.inz.gr/page20.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου