Η μέθοδος που ακολουθώ με απόλυτη επιτυχία είναι η ακόλουθη:
- μετά τον τρύγο τον φθινοπωρινό ένα -ένα τα πατώματα μπαίνουν στον καταψύκτη (μπαούλο )στους -17 βαθμούς Κελσίου περίπου για 4 ώρες ή και περισσότερο
- τα πατώματα που έχουν έτσι απολυμανθεί μπαίνουν το ένα πάνω από το άλλο στο υπόγειο κάνοντας ντάνες των 5-6 πατωμάτων και πλάγια στα σημεία που υπάρχουν υποψίες για κακή επαφή των πατωμάτων μπαίνει πλατιά χαρτοταινία ενώ από πάνω καπάκι Αυστραλίας και κλειδώνονται οι κλειδαριές σφιχτά
- τον Απρίλιο με τις πρώτες ζέστες (προληπτικά για επιπλέον ασφάλεια) καίω 1 κουταλιά θειάφι σε μεταλλικό σκεύος κάτω από το καπάκι και επαναλαμβάνω τον Μάιο άλλη μια φορά (ανάβουμε το θειάφι και φεύγουμε το ταχύτερο από τον χώρο).
Χρήστο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε για τις πολύτιμες αναρτήσεις σου.
Έχω διαβάσει πως το θειάφι καιώμενο
αφήνει κατάλοιπα στο κερί και φυσικά στο μέλι.Τί συμβαίνει?
Aνέστη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό είναι να γίνεται η λιγότερη δυνατή χρήση χημικών , το θειάφι καιγόμενο γίνεται αέριο διοξείδιο του θείου και δεν αφήνει υπολείμματα στο κερί (αν αφήνει ίχνη είναι ασήμαντα),όμως δεν πρέπει να αναπνέουμε τα αέρια της καύσης.
Αγαπητέ Χρήστο καλύτερα να αποφεύγεις το θειάφι καταστρέφει το σύρμα από τις κηρήθρες καλύτερα να τις ξαναβάζεις στο ψυγείο για λίγο εγώ μετά από το ψυγείο τις τύλιξα με νάιλον και ήταν εντάξει μόνο μερικές που είχα αφήσει αρκετό καιρό χωρίς να τις ανοίξω είχαν πρόβλημα και μόνο μια πέταξα και είδα ότι ο κηρόσκωρος είχε τρυπήσει το σελοφάν γιαυτό από του χρόνου θα τις ανοίγω μόλις αρχίσει η ζέστη και θα τις ξαναβάζω στο ψυγείο αν και σκέφτομαι τις μαύρες κηρήθρες που προτιμά ο κηρόσκωρος να τις ανακυκλώνω γρήγορα η ανανέωση των κηρήθρων είναι ότι καλύτερο για να έχεις υγιή και δυνατά μελίσσια.
ΑπάντησηΔιαγραφήAlex
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν έχω παρατηρήσει να σκουριάζει το σύρμα ,ίσως επειδή χρησιμοποιώ την μέθοδο της καύσης του S 1 ως 2φορές τον χρόνο (Μάιο-Ιούνιο)και καίω 1 κουταλιά για κάθε ντάνα με 5-6 κυψέλες.
Φυσικά έχεις δίκαιο στο ότι είναι προτιμότερο να ξαναμπαίνουν ακόμα μια φορά στο ψυγείο στις πρώτες ζέστες της άνοιξης (αλλά έχει και τη φασαρία της η διαδικασία).
Ακόμα πιο καλά είναι αν μπορεί ένας επαγγελματίας να διαμορφώσει ένα χώρο σε ψυγείο όπου θα φυλάει μόνιμα τις κερύθρες του( αποθήκη ή δωμάτιο μονωμένο ή παλιό φορτηγό ψυγείο , απέξω το μοτέρ και μέσα ο ψύκτης...)