Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Η δημόσια δωρεάν παιδεία απαιτεί δημόσιους υπαλλήλους που αγαπούν την παροχή παιδείας στους νέους.

Επειδή κατά καιρούς ακούω φωνές γύρω μου που κατηγορούν ότι είναι δημόσιο , είτε πρόκειται για σχολείο είτε νοσοκομείο είτε για εφορία είτε...έχω να πω ότι είναι ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ο νεοέλληνας να ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα χωρίς να το σκέφτεται λίγο πρώτα όπως απαιτείται.
Σαφώς και πρέπει να καταδικάζει και να κατηγορεί εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι ανεπαρκείς στην δουλειά τους και την κάνουν με ...βραδυπορεία και χωρίς όρεξη όμως άλλο τόσο να μιλάει και να αναφέρει τους υπόλοιπους που κάνουν το αντίθετο. Τα χρόνια που προηγήθηκαν είδα καθηγητές και δασκάλους που έδιναν ότι είχαν υπηρετώντας την εκπαίδευση και μάλιστα μερικές φορές εις βάρος της ίδιας τους της οικογένειας την οποίαν είχαν ...παραμελημένη, το ίδιο ισχύει και για  αρκετούς γιατρούς νοσοκομείων που θυσιάζονται για τους ασθενείς τους κ.ο.κ σε κάθε δημόσια υπηρεσία  . Βέβαια υπάρχουν και οι ...λουφατζήδες  που ζουν μέσα στην ανυπαρξία ή γίνονται καλοί όταν έχουν άλλα κίνητρα (φακελάκι ας πούμε  ) όμως αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί στο να θέλουμε να γίνουν τα πάντα ιδιωτικά όπως επιτάσσουν πεισματικά οι αγορές γιατί τότε αλίμονό σε όποιον δεν έχει την οικονομική δυνατότητα  να πληρώνει . Η αντίδρασή μας σε αυτό πρέπει να έχει σαν στόχο την εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών και όχι τον αφανισμό του δημοσίου.
Τελευταία απαξιώνεται η ΔΕΗ και ουσιαστικά στο όνομα της αγοράς προσπαθούν να την ξεπουλήσουν και ο νεοέλληνας χωρίς πολύ σκέψη οδηγείται σε παρόχους με την ελπίδα του οικονομικού οφέλους όμως τελικά το κέρδος του είναι 0 ως 40 ευρό τον χρόνο η ακόμα και η ζημία του καθώς οι προσφορές τους έχουν τα κρυφά σημεία  π.χ πάγιο μηνιαίο που την φαινομενική μείωση της κιλοβατώρας( π.χ σε 6,5 λεπτά την μία )την εξαφανίζουν τελικά ή την κάνουν ακόμα και  ακριβότερη και από την τιμή της ΔΕΗ. Για αυτό σκεφτείτε το πριν αποφασίσετε να βοηθήσετε στο πέρασμα  της ΔΕΗ στα χέρια ιδιωτών . Εδώ μπορείτε να δείτε τι θα κερδίσετε ή όχι αν αλλάξετε πάροχο με βάση την κατανάλωσή σας :https://kantoliana.gr/dei
Δημοσιεύω τα πειράματα που παρουσιάσαμε σε σεμινάρια στην Θεσσαλονίκη  και τον Πολύγυρο εγώ με τον τότε διευθυντή μου στο 1ο Λύκειο Σταυρούπολης Γιώργο Κασεκτζίδη με την παρουσία του σχολικού τότε συμβούλου Μαστροκώστα Αστερίου  (ήμουν τότε για πρώτη φορά αναπληρωτής στο 1ο Λύκειο Σταυρούπολης και η συμμετοχή μου ήταν εθελοντική και με ίδια έξοδα...).
Καλή συνέχεια σε όλους σας.

1 σχόλιο:

Αρχειοθήκη ιστολογίου