Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Είναι καλή αντικλεπτική προστασία τα gps στις κυψέλες;


 Αποτέλεσμα εικόνας για gps trackers
(Η εικόνα δείχνει απλά το μικρό μέγεθος των gps tracker σήμερα)
Η απάντησηστο ερώτημα της ανάρτησης  είναι μάλλον εύκολη και είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ  τόσο για χρήση στην μελισσοκομία όσο και για την προστασία του οχήματός σας.
Οι λόγοι είναι απλοί :
  1.  Η συσκευή μας προστατεύει μόνο από κλεφτρόνια της σειράς καθώς μπορεί εύκολα να εξουδετερωθεί.
  2. Το υψηλό κόστος αγοράς αλλά και χρήσης της κάρτας κινητής τηλεφωνίας ανά συσκευή αφού αν υποθέσουμε ότι αγοράζουμε την συσκευή 80 ευρώ θέλουμε και το ελάχιστο 5 ευρώ ανά τρίμηνο για φόρτιση της καρτοκινητής δηλαδή επιπλέον 20 ευρώ τουλάχιστον ανά συσκευή και  έτος.
  3. Σήμερα αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να προστατευσουμε το 10% των κυψελών μας και έχουμε 100 κυψέλες  θαχρειαστούμε 10 συσκευές και 10 κάρτες sim που σημαίνει κόστος αγοράς  περίπου 800-1000 ευρώ και άλλα 200 ευρώ ανά έτος για την διατήρηση των καρτών σε λειτουργία συν το κόστος των sms για την ρύθμιση της κάθε συσκευής ξεχωριστά , δηλαδή ένα αξιοσέβαστο ποσό σε καιρούς δύσκολους.
  4. Η εξυπνάδα να κάνουμε συμβόλαιο με μηδενικό πάγιο αποτελεί επιεικώς κάκιστη επιλογή γιατί μας αφήνει εκτεθειμένους στις ορέξεις των επιτήδειων κλεφτρονιών καθώς τους δίνουμε την δυνατότητα να αποκτήσουν και κάρτες sim που μπορούν αφού τις κλέψουν να τις φορτώσουν με υπέρογκους λογαριασμούς σε λίγες ώρες χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι εκτός από το να ακυρώσουμε την κάρτα αν και όταν καταλάβουμε την κλοπή.Όμως η εταιρεία θα μας ζητήσει να πληρώσουμε τον λογαριασμό...Πληροφοριακά ενώ είναι δωρεάν το συμβόλαιο η διακοπή του κοστίζει 10 ευρώ και η χρέωση ανά sms είναι 20 λεπτά και τελικά ο κούκος βγαίνει ...αηδόνι έτσι ο γράφων διέκοψε 3 συμβόλαια μετά από 50 μέρες χρήσης με κόστος 65 ευρώ...τώρα ξέρω,ωραίο μάθημα έ;(αντίστοιχα 12 λεπτά κοστίζει 1 sms με καρτοκινητή cosmote και άρα με 4,71 ευρώ το τρίμηνο έχει την δυνατότητα να μου στείλει  το gps μέχρι 39 sms φορτίζοντας το με 5 ευρώ ).
  5. Ο εντοπισμός  η διακοπή λειτουργίας του gps-tracker και η αφαίρεση της κάρτας sim είναι εύκολη για έναν μέτριο γνώστη της τεχνολογίας με ότι αυτό συνεπάγεται(δεν χρειάζεται να πω και πως γίνεται....)
  6. Η τεχνολογία αναμένεται να εξελιχθεί και να δίνει την δυνατότητα με μια κάρτα sim να ελέγχουμε πολλές κυψέλες οπότε είναι καλό να περιμένουμε την εξέλιξη αυτή δηλαδή να παγιδεύουμε πολλές κυψέλες με 1 κάρτα sim και 1 συσκευή οπότε αναμένεται ότι το κόστος στο μέλλον  θα είναι πιο ανεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου