Επιλεγουμε ντοπιους σπορους απο παραγωγικα φυτα και σπερνουμε τον Φεβρουαριο προστατευοντας το σπορειο μας απο το κρυο ωστε να πετυχουμε πρωιμοτητα ...οι πιο πανω εικονες περιγραφουν την διαδικασια. Η αναρτηση θα ενημερωνεται με νεες φωτογραφιες ανα εβδομαδα ωστε να καταγραφει η εξελιξη του σπορειου ...
Η παραγωγή φυτών απέτυχε λόγω κακής ποιότητας του φυτοχώματος που χρησιμοποίησα(έβγαζε μαύρη μπογια μετά το πότισμα και έτσι έκαψε τους σπόρους επειδή δεν είχε φιλικόπεχα καθώς η κομπόστ δεν ωρίμασε , έτσι βγήκαν ελάχιστα φυτά και αφού άλλαξα το φυτόχωμα ξαναέσπειρα τις γλάστρες στις 4 Απριλίου 2016 που σημαίνει ότι θα βγάλω όψιμα μόνο φυτά....
ευτυχώς είχα φυτέψει και στον Άγιο Νικόλαο σπόρους που είχαν ικανοποιητική εξέλιξη όπως δείχνει η φωτογραφία που τράβηξα στις 20 Μαρτίου .
Η ποικιλία της ντομάτας είναι 1)Ace 55VF η,(μιαναρριχώμενη) και 2)Saint Pierre(Saint Pierre, όψιμη, παραγωγική)που δεν είναι υβρίδια και έσπειρα σήμερα 10-4 σπόρους 3)Fiorentino που είναι επίσης παραδοσιακή και νόστιμη.Οι σπόροι από τα άλλα φυτά (πιπεριές-αγγούρια-μελιτζάνες-καρπούζια -πεπόνια κλπ)επίσης βγήκαν στο χωριό αλλά δεν τράβηξα φωτογραφίες ακόμη λόγω πίεσης χρόνου...
έπεται συνέχεια κατά τις 20 απρίλη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου