Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Γαϊδουράγκαθο : αποτοξινώνει , προστατεύει το ήπαρ και όχι μόνο!

Αν παίρνετε φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τα νεφρά ή το σηκώτι σας (π.χ αυξημένες τρανσαμινάσες ή ηπατίτιδα),αν έχετε πρόβλημα ήδη με τα νεφρά ή έχετε υποστεί χημειοθεραπεία ή ακτινοβολίες αν έχετε αυξημένα τα λιπίδια ή ζάχαρο ΤΟΤΕ το τσάι(αφέψημα ή και έγχυμα) με γαϊδουράγκαθο είναι ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ και θα σας βοηθήσει.
Αγοράστε ή συλλέξτε από την φύση (Ιούνιο-Ιούλιο) γαϊδουράγκαθο και πίνετε 1-2 ποτήρια την ημέρα για  1 μήνα περίπου.Βράστε νερό και για κάθε 1 ποτήρι προσθέστε σε αυτό 1 κουταλιά του φαγητού γαιδουράγκαθο και αφήστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά. μετά στραγγίστε το και πιείτε 2 ποτήρια καθημερινά 1 πρωί και  1 απόγευμα .
Αποτέλεσμα εικόνας για γαϊδουράγκαθο  ξερό

Ηκαλύτερη εποχή είναι όταν έχει ξεραθεί το λουλούδι και πριν πέσει στο έδαφος  ο σπόρος που περιέχει (όταν ακουμπάς τον βλαστο λίγο πιό κάτω απο τον ανθό αυτός πέφτει στο έδαφος) , όσο  το λουλούδι έχει το μωβ  χρώμα του είναι γεμάτο με έντομα που είναι ορατά ή βρίσκονται στο εσωτερικό του λουλουδιού (που  τσιμπάει πολύ ακόμη κι αν το κόψετε με ψαλίδι φορώντας γάντια  ),όταν όμως ξεραθεί το λουλούδι κόβεται εύκολα με ή χωρίς ψαλίδι φορώντας πάντα γάντια και τα έντομα εξαφανίζονται .
Αν έχει πέσει ο ανθός ή οι στήμονες στο έδαφος χάνουμε πολλά ωφέλιμα συστατικά που υπάρχουν στους σπόρους  του γιαυτό πρέπει να το μαζέψουμε νωρίτερα.
Μετά την συλλογή  πλένουμε το γαϊδουράγκαθο βουτώντας το ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ για λίγο μέσα στον γεμάτο με νερό νεροχύτη και αφού  το στραγγίσουμε στο τρυπητο  το στεγνώνουμε στην σκια  μερικές μέρες και μετά το χτυπάμε στον τοματοκόφτη ώστε να μην τσιμπάει πια οπότε το φυλάμε σε κατάλληλο δοχείο και το χρησιμοποιούμε εύκολα πια χωρίς γάντια..
Μην ξεχνάτε ότι δεν χρειάζονται υπερβολές στην χρήση των βοτάνων και γενικά ότι πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο και ότι δεν υποκαθιστούν τον γιατρό .
Περισσότερα εδώ: χρήσεις γαϊδουράγκαθου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου