Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Κουλούρια Θεσσαλονίκης(εύκολα και πεντανόστιμα).

Συνταγή για 2 ταψιά :
0,5 Κιλό αλέυρι (για όλες της χρήσης ή ανάμεικτο με κίτρινο ή και ολιής άλεσης)
0,5 κουταλιά του γλικού ζάχαρη
0,5 κουταλία του γλυκού αλάτι
30-40 γραμμάρια ελαιόλαδο( 0,5 φλυτζάνι  του ελληνικού καφέ)
1  κουταλιά ταχίνι (προαιρετικά)
 0,5  φακελάκι ξερή μαγιά ή 1  κουταλιά  της σούπας νωπή μαγιά
1 κούπα χλιαρό νερό(όσο πάρει )
Εκτέλεση
διαλύουμε την μαγια , το ταχίνι,το αλατι και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και ρίχνουμε το διάλυμα μέσα σε μιά λεκάνη , βάζουμε μέσα  το λάδι και το αλεύρι και ζυμώνουμε προσθέτοντας αν χρειαστεί είτε νερί είτε αλεύρι ώστε να γίνει μια ζύμη προς σφιχτή .
Σκεπάζουμε την ζύμη με ένα καθαρό πανί  και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει (1/2 ώρα) οπότε ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά .
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 10 περίπου μέρη και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κορδόνι μήκους 20-30 εκατοστά, δίνουμε σχήμα ,ενώνουμε και κλείνουμε τις 2 άκρες , μετά βουτάμε σε νερό , μετά σε σουσάμι  και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα ...ψήνουμε σε 2 επίπεδα με αέρα σε φόυρνο προθερμασμένο στους 200 βαθούς Κελσίου για 20-30 λεπτά ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλουμε .
Δείτε το βίντεο:




Αρχειοθήκη ιστολογίου