Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Φτιάξτε μόνοι σας αντικουνουπικό !

Διώξτε τα κουνούπια από το σώμα σας με ένα εύκολο και αποτελεσματικό αντικουνουπικό που θα το παρασκευάσετε ως εξής:
Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι βάζετε μικρά ή τεμαχισμένα  φύλλα φρέσκου  βασιλικού , δεντρολίβανου ,λεβάντας ,μελισσόχορτου και  ευκαλύπτου (τουλάχιστον δυο από τα πιο πάνω είδη φυτών) και σκεπάζετε τα φύλλα ρίχνοντας μέσα στο βάζο αιθανόλη (φαρμακευτικό οινόπνευμα 70 βαθμών που είναι στα 2 ευρώ περίπου τα  300 ml).
Εννοείτε ότι έχετε πλύνει και τινάξει  τους βλαστούς των φυτών ώστε να φύγει το περισσότερο νερό από πάνω τους και μετά προχωράτε στο κόψιμο και την τοποθέτησή των φύλλων τους στο βάζο.
Κλείνετε καλά το καπάκι του βάζου και αφήνετε το βάζο σε ζεστό μέρος για 1-2 μέρες  οπότε εκχυλίζονται τα αιθέρια έλαια μέσα στο οινόπνευμα και αφού φιλτράρουμε το περιεχόμενο του βάζου με την βοήθεια φίλτρου του καφέ τοποθετημένου σε ένα χωνί...προσθέτουμε νερό σε ποσότητα περίπου 5πλάσια  του υγρού που πήραμε μετά την διήθηση στο φίλτρο .
Το τελικό προϊόν κλείνεται ερμητικά σε ένα βάζο και από αυτό γεμίζουμε το μπουκαλάκι μας κάθε φορά που αδειάζει.




Φυσικά για πιο πολύ ευκολία στην χρήση μπορούμε να γεμίζουμε μπουκαλάκι βαποριζατέρ...αν έχουμε .
Το άρωμα είναι φυσικό αλλά και άριστα εντομοαπωθητικό με κόστος 2-3 ευρώ τα 1500 ml δηλαδή 20-25 λεπτά το μπουκαλάκι των 100 ml και φυσικά το κυριότερο το εντομοαπωθητικό είναι βιολογικό  και φτιαγμένο από τα χεράκια μας !!!!
Δείτε και αυτό :
https://www.youtube.com/watch?v=AA5bm6aASCU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου