Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Στα 1,032 δισ.ευρώ οι μέχρι τώρα τόκοι της ...βοήθειας προς την Ελλάδα !

Στο 1,032 δισ. ευρώ οι τόκοι για τις μέχρι τώρα δόσεις του δανείου στήριξης
Στο 1,032 δισ. ευρώ φτάνουν οι συνολικές δαπάνες τόκων για τα ποσά του δανείου στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ που έχουν μέχρι τώρα αναληφθεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Βελόπουλου.
Οι τόκοι για τα δάνεια υπολογίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο, που προσδιορίζεται από την κυμαινόμενη βάση του τρίμηνου Euribor για τα ποσά που προέρχονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συνολικά 80 δισ. ευρώ) και από την κυμαινόμενη βάση του τρίμηνου SDR για αυτά που προέρχονται από το ΔΝΤ (συνολικά 30 δισ. ευρώ).

Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, οι κυμαινόμενες βάσεις καθορίζονται κάθε φορά δύο εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της κάθε τρίμηνης τοκοφόρου περιόδου και αφορούν τον υπολογισμό των τόκων μόνο αυτής της περιόδου. Τα επιτόκια αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς αγορές και έτσι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν επακριβώς εκ των προτέρων.
«Ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα για ακριβή πρόβλεψη των μελλοντικών δαπανών τόκων που θα προκύψουν από τα δάνεια αυτά, παρά μόνον ο προσδιορισμός τους εκ των υστέρων» ανέφερε ο υφυπουργός.
25/5/2011
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου