Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας .



46η η Ελλάδα στην παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας
Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Μάνατζμεντ (ΙΜD) της Λοζάνης η παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας για το έτος 2010, που κατατάσσει τις χώρες του κόσμου ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους βάσει διαφόρων δεικτών.

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Μάνατζμεντ (ΙΜD) της Λοζάνης η παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας για το έτος 2010, που κατατάσσει τις διάφορες χώρες του κόσμου ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους βάσει διαφόρων δεικτών.

Στον φετινό πίνακα την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ, οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Η Ελλάδα, που βελτίωσε τη θέση της, κατατάσσεται στην 46η θέση από την 52η που βρισκόταν πέρυσι. Η Ισπανία κατατάσσεται στην 36η θέση, η Πορτογαλία στην 37η και η Ιταλία στην 40η.

Το ίδιο Ινστιτούτο δημοσίευσε πίνακα με τα χρονοδιαγράμματα σταθεροποίησης του χρέους διαφόρων χωρών, που υπολογίζει ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το 2031 το όριο της ευρωζώνης, 60% χρέους/ΑΕΠ. Σημειώνει ότι σε αρκετές άλλες χώρες η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει περισσότερα έτη, όπως η Ιαπωνία (2084), Ιταλία (2060), Πορτογαλία (2037), Βέλγιο (2035), ΗΠΑ (2033), Ισλανδία (2032).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου