Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μελισσοκομική άνοιξη στην παραθαλάσια Χαλκιδική

Η διαπίστωσή μου μετά από 9 ολόκληρα χρόνια παραμονής στον Άγιο Νικόλαο των μελισσιών μου την εποχή της άνοιξης είναι ξεκάθαρη: τα άνθη των φυτών την άνοιξη όσο κι αν βρέξει -όσο κι αν έχουν ωραία ανάπτυξη και εμφάνιση ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΝΕΚΤΑΡ .
Παράγουν άφθονη γύρη ,τα μελίσσια αναπτύσσονται όμψς με αργό ρυθμό λόγω έλλειψης μελιού (το πεύκο δίνει αλλά δεν βοηθά σε αυτό).
Ψάχνοντας το αίτιο φτάνω στο συμπέρασμα ότι φταίει η δροσιά που πέφτει κάθε βράδυ αργά (μοιάζει σαν να ψιλοέβρεξε το βράδυ) που ίσως καίει τα φυτά γιατί μπορεί να μεταφέρει και λίγη αλμύρα της θάλασσας...
Στην σκέψη αυτή έφτασα επειδή μέχρι το Σάββατο που μετακόμισα στα Πλανά που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από την θάλασσα όλα άλλαξαν στις μετρήσεις της ζυγαριάς μου: από -70 ως -250 γραμμάρια ανά ημέρα που ήταν στον Άγιο Νικόλαο πήγα στα + 80 ως +360 γραμμάρια ανά ημέρα τις πρώτες τουλάχιστον 5 μέρες που πέρασαν.
Περιμένω την άποψή σας αν είναι διαφορετική όσον αφορά την δικαιολόγηση του γεγονότος .

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.
    Παίρνω το θάρρος και θέλω να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις κάποιον με το επίθετο Κόπανος μέτριο ανάστημα γεμάτος με μακριά μαλλιά . Αν τον γνωρίζεις και θέλεις μου λες αν έχει σχέση με μελίσσια η αν είναι κυνηγός. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Θεοδόση
    ο Γιάννης Κόπανος είναι βιοτέχνης , ασχολείται με γκαζ (intergaz)και είναι κηνυγός ,επίσης συνεργάζομαι μαζί του για την antivarroa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου