Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΩΣ ΤΟ 2009 !

Στο διάγραμμα που ακολουθεί (πηγή Ευρωπαϊκή Επιτροπή) φαίνεται το δημόσιο χρέος ως %ποσοστό του ΑΕΠ.
Συνοπτικά μας δίνει τα παρακάτω % ποσοστά :
1970 -74 (δικτατορία) : 18 %-21%
1974 -80 (Κ. Καραμανλής) :21%-21%
1980-81 (Γ.Ράλλης) : 21%-25%
1981-89 (διακυβέρνηση Α. Παπανδρέου):25%-65%
1989 -90 (κυβέρνηση συνασπισμού Ν.Δ κ.λ.π)
65%-75%
1990-93 (Κ. Μητσοτάκης) 75%-98%
1993-1996(Α.Παπανδρέου) 98%-98%
1996-2004 (Κ.Σημίτης)98%-99%
2004-2008 (Κ. Καραμανλής ) 99%-100%
η καλή του περίοδος
2008-09 (Κ.Καραμανλής ) 100%-110% η έναρξη της πρόσφατης μεγάλης κρίσης
2009-10 (Γ. Παπανδρέου )110%-120% (σύμφωνα με τα νέα σωστά ; στοιχεία)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
1ο.Η κρίση εξελίχθηκε επί δημοκρατικών κυβερνήσεων μετά το 1980 (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) παρά τις προσδοκίες του λαού για καλύτερες μέρες ( λέμε όχι βέβαια στις χούντες κάθε χρώματος)
2ο. Η λιτότητα που μας επέβαλαν όλοι τους αφορούσε τους πολλούς (χαμηλόμισθοι του δημοσίου όπως δάσκαλοι, εργάτες, αγρότες, άνεργοι)
3ο. Οι ημέτεροι αλώνιζαν τα χωράφια των πολλών χωρίς γάντι ( υψηλόμισθοι Δημοσίου-υπάλληλοι των ΔΕΚΟ με μισθούς πάνω από 2500 ευρώ-εργολήπτες δημ. έργων-μιζαδόροι κάθε λογής)
4ο. το αλώνισμα συνεχίζεται και σήμερα παρά τα πρόσφατα μέτρα που αφορούν πάλι τους πολλούς ( θα περίμενα κάποιο ανώτατο πλαφόν σε όλους τους μισθούς κάποιας λογικής τάξεως π.χ 5000 ευρώ )
5ο. Γιατροί -δικηγόροι-συμβολαιογράφοι-πολ. μηχανικοί έξω πάλι από τον ΦΠΑ ενώ οι περιπτερούχοι είναι (σωστά ) μέσα όπως θα έπρεπε να είναι και οι προηγούμενοι.
6ο.Χαρακτηριστικό της κατοχής που ζούμε οι ...πολλοί είναι ότι από τις δαπάνες που δεν εκπίπτουν μέχρι και σήμερα στην φορολογική μας δήλωση ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ-ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥΣ ,έτσι κανείς δεν ζητά απόδειξη από αυτούς και όταν ζητάμε μας απαντούν σκανδαλωδώς ότι είναι άχρηστη αφού δεν μπαίνει στην φορολογική δήλωση (γιατί; επειδή κατέλαβαν εδώ και χρόνια την ελληνική βουλή;).
7ο.Σήμερα με την κρίση ότι αφορά αγορές - κτίσιμο ακινήτων έχει να κάνει με τους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν όπως γιατρούς (κυρίως χειρουργούς που έχουν υψηλές αμοιβές και συχνά ως καθόλου δεν εκδίδουν αποδείξεις )-δικηγόρους -πολ. μηχανικούς-αρχιτέκτονες-τοπογράφους-καθηγητές(φροντιστήρια και κυρίως ιδιαίτερα μαθήματα )-μηχανικούς αυτοκινήτων ή τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων-ταξιτζήδες-ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης-κουρείς και κομμώτριες -εμπόρους που δεν εκδίδουν παραστατικά- ή ζουν με μαύρο χρήμα (μίζες-φακελάκια).
Σε αυτούς τους έχοντες και κατέχοντες πρέπει να στραφεί η νέα κυβέρνηση ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ.
8ο. Ας δώσουμε μια πίστωση χρόνου στην νέα κυβέρνηση για να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα (ας πούμε 1 χρόνο) και μετά θα κρίνουμε αν είναι δίκαια και αποτελεσματικά θα είμαστε μαζί της αλλοιώς πρέπει να μας βρει όλους , μα όλους τους πολλούς ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ .
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ : ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !



4 σχόλια:

  1. Χρηστακο εσχατως ανακαλυψα οτι για τα οικονομικα χαλια της Ελλαδος φταιω Εγω.Ναι εγω,το επαγγελμα μου ειναι ηλεκτρολογος και διαρκως ακουω απο το ηλεκτρονικο τυπο οτι οι υδραυλικοι και ηλεκτρολογοι ειναι υπευθυνοι για την οικονομικη κριση.Ασε λοιπον τους μεγαλοεργολαβους τους γιατρους τους δικηγορους τους μηχανικους τους εφοριακους τους πολεοδομους τους τελονειακους και καθε λογης λαμογια,αυτοι δεν ευθυνονται για τιποτα,Εγω λοιπον ειμαι ο υπαιτιος .Σταυρωστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι, είναι μεγάλο λάθος να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς ο λαός για τα λεφτά που έκλεψαν και κακοδιαχειρίστηκαν οι απατεώνες.
    Πρέπει κάποιοι να μπούν στην φυλακή και να δημευτεί η περιουσία τους.
    Φτάνει πια η καμπούρα του Καραγκιόζη δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη.
    Ένα μέρος της ευθύνης κατά την γνώμη μου την έχουμε και εμείς που τόσα χρόνια αντί να τους σπάσουμε στο ξύλο τρέχουμε από πίσω και τους επιβραβεύουμε.
    Είναι πολύ μεγάλο λάθος να ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις και οι εργαζόμενοι και οι διάφοροι κλάδοι για τα χρήματα που έκλεψαν τα λαμόγια.
    Θα έρθουν δύσκολες ημέρες και όπως πάντα θα προσπαθήσουν να μας διχάσουν μέσα από τα κανάλια και τον τύπο γιατί γνωρίζουν καλά το ρητό < διαίρει και βασίλευε >.
    Στην χώρα αυτή συγνώμη αλλά θα το γράψω ..άλλος γαμάει και άλλος πληρώνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Χριστάκο μεγάλο ζήτημα έβαλες.Θα έπρεπει να γράψω πάρα πολλά.Σε πρόβλεψει που ίδα για μετά απο 30 περίπου χρόνια το ελλειμα θα είναι 800%.Το κακό είναι οτι οι 300 εθνοσωτήρες, θα φορολογηθουν πάλι με 5% και θέλουν να μας περάσουν φορολογική συνείδηση τα γομάρια.Οι δε δημοσιογράφοι εχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως, και απ΄οτι βλέπω και αυτοί θα φορολογηθούν άγρια (5%)γιατί δεν ακουσα καμιά διαμαρτηρία, την στιγμή που πέρνουν τα αντερά τους.Εχουν βάλει την μία κοινωνική ομάδα εναντίων της άλλης.Γνωστό το διαιρει και βασίλευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι
    επιχειρήματα για να μην πληρώνουμε φόρους θα βρούμε όλοι.
    Εγώ θα σας πω ότι με 20.000 Ευρώ κα άλλα τόσα περίπου που παίρνει (
    (έπαιρνε...) η γυναίκα μου δηλαδή με 40-45000 ευρώ τον χρόνο δεν βγαίνω άρα αναγκάζομαι να κάνω και ιδιαίτερα μαθήματα (μαύρο εισόδημα) και φταίει και το σύστημα (ας μου έδιναν 60ή 80 χιλ. ευρώ ...να μην σκοτώνομαι στην δουλειά και με λέτε και κλέφτη απο πάνω).
    Δεν είναι όμως έτσι,δεν φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι, δεν μπορεί να πληρώνουν ...οι άλλοι για ότι είναι κοινό (σχολεία-δρόμοι-υγεία κλπ), ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του.
    Για νά έχουμε ένα κράτος που θα έχει σωστή λειτουργία αλλά και κοινωνική πολιτική ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩ.
    Βέβαια απαιτείται και δικαιοσύνη , όπως ήδη έγραψα (όλοι ίσοι απέναντι στο κράτος- τέλος στους ημέτερους).
    Ας κάνουμε όλοι το καθήκον μας αυτές τις δύσκολες ώρες (ας πληρώσουμε ανάλογα με τις δυνάμεις μας) και ας φωνάξουμε για ότι στραβό βλέπουμε γύρω μας.
    Τότε και μόνο τότε τα λαμόγια κάθε λογής θα μπούνε στις τρύπες τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου