Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΩΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΦΥΤΟ

Δεξιά βλέπουμε μια ανθισμένη αγριομυγδαλιά στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής (30-01-2010).







Κάτω φαίνονται μπρόκολα ανθισμένα .Φυτεύω κάθε χρόνο μπρόκολα-κουνουπίδια και λάχανα που δεν τα μαζεύω και χαίρομαι το χειμωνιάτικο πέταγμα των μελισσών στα άνθη τους και την συλλογή γύρης που οδηγεί στην πρώιμη έναρξη της ωοτοκίας της βασίλισσας.


Όπως μπορείτε να δείτε είναι πολύ πλούσια η ανθοφορία του μπρόκολου και έχει διάρκεια πάνω από ένα μήνα ! Το κουνουπίδι ανθίζει πιό αργά σε σχέση με το μπρόκολο (μετά από 15 -20 μέρες )και το λάχανο άκόμα πιό αργά ( 40-50 μέρες μετά το μπρόκολο).Σε περιοχές με ήπιο κλίμα (χαμηλό υψόμετρο ) όπως η παραθαλάσια Χαλκιδική θα μπορούσε ίσως με 1 στρέμμα καλιέργειας τέτοιων φυτών που θα μεταφυτευτούν στις αρχές του Σεπτέμβρη να πετύχει κανείς την δημιουργία αρκετής γύρης για την διέγερση 100-150 ίσως κυψελών ( σπορά για παραγωγή φυτών αρχές Ιουλίου σε σκιαζόμενο φυτώριο).






4 σχόλια:

  1. Χρήστο μακάρι τέτοια να κάνανε πολλοί.Είναι βήματα προς τα εμπρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΜΠΡΑΒΟ.
    ΑΠΟ ΓΥΡΗ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ? ΣΕ ΡΩΤΩ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΕΚΤΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φώτη προς τα εκεί θα οδηγηθούνε όλοι εκ των πραγμάτων στο μέλλον για ευνόητους λόγους (κλιματικές αλλαγές κλπ),Τάσο και τα τρία φυτά που αναφέρω δίνουν πάρα πολύ γύρη αλλά και μέλι .
    Σήμερα τράβηξα τις φωτογραφίες με ενώ λίγο πριν πήγα και άλλαξα ρούχα γιατί είχα γίνει μούσκεμα από την ψιχάλα που ήταν συνεχής από νωρίς το πρωί ( και όμως τα μελίσσια πετούσαν στα φυτά ! όμως η γύρη που έβρισκαν ήταν λιγοστή λόγω του καιρού... , θα ανεβάσω μετά 2 εβδομάδες πάλι νέες φωτο και θα δεις τι θα φέρνουν αρκεί να έχει κατάλληλο καιρό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο
    καλημέρα
    πιστεύω πως ένας ερασιτέχνης θα το κάνει,αλλά επαγγελματίας με 100 και πάνω κυψέλες δεν το κάνει.
    Καλό μήνα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου