Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Αποστολή δωρεάν συσκευών Αντιβαρρόα

Οι μελισσοκόμοι που επιλέχτηκαν να τους παραχωρηθούν συσκευές αντιβαρρόα είναι οι εξής :
1.Μάρκος,Πάρος
2.Άνθιμος,Γιαννιτσά
3.Ρούλης,Θεσσαλονίκη
4.Παντελής,Χανιά
5.Ali Turk Haci Halil, Kocaeli
6.Γιώργος,Αιγάλεω
7.Γιώργος, Χαλκιδική
8.Κώστας, Κέρκυρα
9.Λάκης,Σέρρες
10.Χάρης,Καρδίτσα
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1.Ευχαριστούμε τους μελισσοκόμους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την δοκιμή της συσκευής
(δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν όλοι , μάλιστα έμειναν έξω από την λίστα φίλοι όπως ο αγαπητός μου Φόρης, ο ευγενέστατος Νάξιος, ο κολητός μου Παναγιώτης(ζυγαριάς), το πατριωτάκι μου ο Σάκης και τόσοι άλλοι συμπαθέστατοι κύριοι αλλά...)
2.Θα προτείναμε τον δανεισμό της συσκευής και σε άλλους γνωστούς σας μελισσοκόμους ίδιων ή όμορων νομών (αρκεί μια χρήση τον χρόνο αν γίνει σωστά σε εποχή έλλειψης γόνου σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν σύντομα, η δική μου είναι στην διάθεση οποιουδήποτε μελισσοκόμου θέλει να την δανειστεί ...)
3. Η αποστολή θα γίνει τις επόμενες μέρες και θα επιβαρυνθούν οι λήπτες ΜΟΝΟ τα ταχυδρομικά έξοδα (όσοι έχουν την δυνατότητα να παραλάβουν την συσκευή οι ίδιοι από την Θεσσαλονίκη μέχρι τις 23-12-09 μπορούν να με ενημερώσουν στο τηλ. 6979265237 ώστε να μην την στείλω ταχυδρομικά)
4. Μετά από κάθε αποστολή συσκευής θα ενημερώνεται ο λήπτης της με mail.
5. Θα παρακαλούσα τους λήπτες μετά την δοκιμή της συσκευής να στέλνουν τα σχόλια τους στην σχετική ανάρτηση που θα υπάρχει με τίτλο: ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ είτε είναι θετικά είτε αρνητικά.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
1. Κατάλληλη εποχή για ΡΙΖΙΚΗ θεραπεία είναι εκείνη κατά την οποία απουσιάζει παντελώς ο γόνος. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε τελειώσει με την βαρρόα μέχρι να ξαναμολυνθούμε από άλλα αθεράπευτα μελίσσια π.χ το φθινόπωρο στο πεύκο όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και να δούμε βαρρόα αργά το φθινόπωρο.
Δεν έχουμε κλειστό γόνο όταν η μέγιστη θερμοκρασία διατηρείται για 2 τουλάχιστον εβδομάδες κάτω από 8-9 βαθμούς κελσίου οπότε το μελίσσι μας έχει ξεγονέψει.
Αν όμως διατηρείται γόνος όλη η βαρρόα που εκκολάπτεται μέσα στον γόνο θα επιβιώσει με συνέπεια η θεραπεία να είναι ανεπαρκής και η βαρρόα να ξαναφανεί την άνοιξη με σημαντικούς και πάλι πληθυσμούς.
2.Η χρήση της συσκευής είναι απλή, γεμίζουμε την συσκευή με αέριο αναπτήρα (πωλείται στα market περίπου 2 ευρώ)κρατώντας την κατακόρυφα και έχοντας την βαλβίδα γεμίσματος στο πάνω μέρος της,στην συνέχεια :
  • ανοίγουμε την παροχή αερίου και με την βοήθεια φλόγας αναπτήρα (που εισάγουμε στην απόληξη του σωλήνα παροχής αερίου μέσα στον καυστήρα) ανάβουμε το αέριο
  • ρυθμίζουμε την παροχή αερίου ώστε η φλόγα να θερμαίνει μόνο το δοχείο θέρμανσης του οξαλικού οξέος χωρίς να εξέρχεται από τον καυστήρα
  • εισάγουμε στο δοχείο(ποτήρι) θέρμανσης 2 γραμμάρια οξαλικού οξέος ( 2 κοφτά κουταλάκια με αυτό που σας αποστέλλεται) και μετά εισάγουμε την συσκευή από την πόρτα πτήσης ώστε να βρεθεί το ποτήρι θέρμανσης περίπου στο κέντρο της κυψέλης και κλείνουμε την είσοδο της κυψέλης με ένα πανί ώστε να μην βγουν έξω οι καπνοί που θα παραχθούν με την εξάχνωση του οξαλικού οξέος
  • περιμένουμε περίπου 1-2 λεπτά οπότε εξάγουμε την συσκευή (ελέγχουμε οπτικά αν έχει εξαχνωθεί όλο το οξαλικό οξύ διαφορετικά επαναεισάγουμε την συσκευή για ακόμη λίγο)
  • σβήνουμε την συσκευή ώστε να κρυώσει και κατά προτίμηση κλείνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά την είσοδο της κυψέλης με ένα πανί ώστε να εμποδίσουμε την γρήγορη έξοδο του καπνού

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα πρέπει να αποφύγουμε την εισπνοή ατμών αλλά και την επαφή του οξαλικού οξέος με το δέρμα μας για την δική μας ασφάλεια και γιαυτό

  • Μετά την θεραπεία 1 κυψέλης θα πρέπει να συνεχίσουμε στην επόμενη κυψέλη με ίδιο τρόπο 1 λεπτό μετά το σβήσιμο της συσκευής οπότε η θερμοκρασία της θα έχει πέσει ήδη κάτω από τους 100 βαθμούς κελσίου και έτσι μπορεί να εισαχθεί το οξαλικό χωρίς να εξαχνωθεί άμεσα (για να αποφύγουμε τον κίνδυνο εισπνοής των ατμών του). Ο συνολικός χρόνος ανά κυψέλη εκτιμάται έτσι στα 3-4 λεπτά συνολικά .
  • να προτιμήσουμε ημέρα χωρίς αέρηδες (ιδανικό να έχει άπνοια)
  • να φοράμε ελαστικά γάντια στα χέρια και μάσκα για προστασία από τους ατμούς
  • θα ήταν καλό να έχουμε κλείσει πριν την χρήση της συσκευής τους εξαεριστήρες στα καπάκια Αυστραλίας με χαρτοταινία για να μην εξέρχονται οι ατμοί( εγώ το κάνω κάθε χρόνο στα τέλη του Οκτώβρη με αρχές του Νοέμβρη για να διατηρώ πιο ζεστά τα μελίσσια μου)
  • Δείτε αντίστοιχες παλιότερες δημοσιεύσεις στην ετικέτα βαρρόα για να έχετε ακόμη πιο καλή ενημέρωση
  • Στις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε στο ίδιο άρθρο και βίντεο στο οποίο θα επιδεικνύεται η χρήση της συσκευής .

9 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ πολύ που με επιλέξατε ...υπόσχομαι μια αναλυτική γνώμη ,φωτογραφίες ,video από την χρήση της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την επιλογή.Με αγωνία την περιμένω για να κάνω δοκιμή και να σχολιάσω τα αποτελέσματα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε και αριστε φιλε μας,σε ευχαριστουμε που συνεχως μας βοηθας σε ο,τι εχουμε αναγκη,αγαπητε Χρηστο,ειδα που μπορεσες να δωσεις τις συσκευες,κατ'αρχας ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,μεσα στα ατομα που πηραν ειναι και "αδελφια "μου οποτε καταλαβαινεις τι χαρα πηρα,επειδη ειμαι απο τους τυχερους που σε γνωριζω,το ξερω αδελφε μου οτι εαν ειχες δυνατοτητα θα χαριζες και την ψυχη σου,μονο που μας σκεφτηκες υπαρχει μεγαλητερο δωρο?και σου επαναλαμβανω βλεπω να στελνεις σε αδελφους μου,ετσι χαιρομαι διπλα.Σε ευχαριστουμε για ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. corfu-bee,marko ,evangele
    και εγώ σας ευχαριστώ και ελπίζω να μείνετε ευχαριστημένοι από την συσκευή.
    ( φίλτατε Βαγγέλη κατά τα τέλη αυτού ως τις πρώτες μέρες του νέου έτους θα είναι κατάλληλη η εφαρμογή της θεραπείας οπότε η συσκευή μου στην διάθεσή σου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό θα πεί αξιοκρατία!
    Και μόνο το γεγονός ότι πέντε χρόνια φοιτούσαμε στο ίδιο σχολείο και έμεινα εκτός λίστας,σημαίνει ότι δεν χωράει μέσον.Μακάρι να γινότανε το ίδιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.Εύχομαι να στεφθούν με επιτυχία οι δοκιμές των φίλων και να την προμηθευτούμε μετά και δοκιμασμένη μάλιστα τη συσκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την καλησπερα μου σε ολα τα παιδια,τις απειρες ευχαριστιες μου,πολυ μου αρεσει η ευχη του Θαναση,ειδες τι ομορφο πραγμα ειναι η αληθεια,η δικαιοσυνη,ποσο ωραια δενουν μια σχεση,μια παρεα,μακαρι καποτε να γινει ετσι και η κοινωνια,το κρατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω τσατιστικα που δεν με επελεξες.
    Για τιμωρια θα πας να κανεις οξαλικο μονο σου στα μελισσακια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο
    Εύγε!
    Περιμένουμε αποτελέσματα.
    ΜελιΣάκη μάλλον δεν τον κερνούσες κουλούρι στο σχολείο.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλαράκι ...!!! να σε καλά!! αν και εμάς ο γόνος δεν μας ξελύπει όλο το χρόνο.... εμείς θα το κάνουμε να δουλέψει ( 1 και 2 και 3 φορές)!!! να σε σίγουρος ότι θα το τιμήσουμε δεόντως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου