Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

(varroasis) Video λειτουργίας συσκευής αντιβαρρόα

Σας παρουσιάζουμε σήμερα 8-11-2009 ερασιτεχνικά βίντεο που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής μας (τραβηγμένα σε δύσκολες συνθήκες είτε στην Χαλκιδική (μόνος μου) είτε στην Θεσσαλονίκη σε... πάρκινγκ ).
Στο πρώτο φαίνεται η τοποθέτηση του οξαλικού οξέος στην συσκευή:

ακολουθεί στο δεύτερο η εισαγωγή της συσκευής μετά το άναμμα της στην κυψέλη
(οι φωνές είναι ...για τον σκύλο που έμπλεκε στα πόδια μου) :

και στο τρίτο(αυτό από Θεσ/νίκη γιατί το αντίστοιχο που τράβηξα στην χαλκιδική ήταν πολύ ...κουνιστό αφού είναι δύσκολο να κινείσαι και παράλληλα να βιντεοσκοπείς ενώ ανοίγεις την κυψέλη...) φαίνεται μετά από 1-2 λεπτά η κατάσταση μέσα στην κυψέλη.
Οι ατμοί του οξαλικού οξέος κατακλύζουν όλο το εσωτερικό της κυψέλης με αποτέλεσμα την εξολόθρευση της βαρρόα χωρίς να έχουμε ούτε μια νεκρή μέλισσα ή υπολλείματα στο μέλι ή το κερί, οι ατμοί του οξαλικού καθώς ψύχονται μέσα στην κυψέλη δημιουργούν μικροκόκκους οι οποίοι ολοκληρώνουν την απολύμανση της κυψέλης τις επόμενες ημέρες:


Η συσκευή είναι σε διαμόρφωση και σκοπεύουμε να εμπλουτιστεί με ............για να είναι πιο εύκολη η χρήση της.
Διαβάστε τα σχετικά άρθρα στην ετικέτα <<βαρρόα>>.
Θα δεχόμασταν με χαρά και θα μας ήταν χρήσιμο οποιοδήποτε σχόλιό σας σχετικά με την ιδέα μας για την κατασκευή αυτή.

7 σχόλια:

  1. Ελπίζω να μην αναπνέεις τους ατμούς γιατι θα πέσεις και εσει κάτω με την βαρρόα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνθιμε
    ...έξυπνο το σχόλιό σου δεν λέω αλλά
    μου δείχνει απλά ότι το τακ τικ θα συνεχίσει να ...κυκλοφορεί ελεύθερα χειμώνα-καλοκαίρι εφόσον ακόμα και εσύ σκέφτεσαι έτσι (τι θα έπρεπε να περιμένει κανείς από τους λοιπούς που ξέρουνε ίσως λιγώτερα γράμματα;).
    Μου θύμισες έναν ξάδελφό μου που σε παρατήρησή μου να μην χρησιμοποιεί το τακ τικ ειδικά σε περιόδους συλλογής μελιού μου απάντησε:ποιός θα το καταλάβει;εγώ εδώ γύρω στα χωριά πουλάω το μέλι.
    Θα έπρεπε να ξέρεις ότι:
    1ον οι ατμοί βγήκαν μαζικά έξω γατί άνοιξα την κυψέλη για επίδειξη
    2ον υπάρχει μάσκα κατά των οξέων στο εμπόριο με τιμή λιανικής 40 ευρώ
    3ον η συσκευή δεν θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα ( αν πάρουμε έγκριση θα πωλείται σε χαμηλή τιμή προσιτή σε όλους μαζί με την μάσκα χωρίς κέρδος λιανικής)
    4ον η αποδοχή της χρήσης του οξαλικού οξέος σε μορφή ατμών του είναι υπό συζήτηση διεθνώς και για να μην ανησυχείς
    5ον το τακ τικ δεν θα απαγορευτεί θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερα όλο τον χρόνο για τους ...οικολόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρεμία...Χρήστο γιατί διώχνεις τον σκύλο. Ο καημένος ήρθε για βοήθεια. Εύχομαι καλή επιτυχία και σύντομα στο εμπόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Τάσο
    ξέρεις εκνευρίστηκα πολύ γιατί με τον φίλο μου τον Βασίλη δουλέψαμε για αυτήν την συσκευή πάρα πολύ και τα σχόλια καλοδεχούμενα μόνο αν είναι καλοπροαίρετα ...
    (η αγορά ίσως προτιμά λύσεις τύπου θυμόλης με κόστος 60 ευρώ ανά κιλό +οινόπνευμα +χρόνο +κόπο όπου και εκεί είναι αναγκαία η λήψη μέτρων προστασίας δηλ. μάσκα,γυαλιά και γάντια αλλά και η χρήση της σε περιόδους μελιτοφορίας είναι απαγορευτική όμως το εμπορικό κέρδος ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ είναι μεγαλύτερο .
    Μια θεραπεία με θυμόλη κοστίζει 1 ευρώ ανά κυψέλη (για 3 φορές με μεσοδιάστημα εβδομάδας) ενώ 1 θεραπεία τον χρόνο εφάπαξ με 3 γραμμάρια οξαλικό οξύ ανά κυψέλη κοστίζει 2,4 άντε το πολύ 3 λεπτά δηλαδή η αναλογία κόστους είναι 33 προς 1 αλλά και τελειώνουμε με την βαρρόα με την μία από τον χειμώνα(αν χρειαστεί αργότερα το φθινόπωρο επεμβαίνουμε με ήπια μέσα όπως διάλυμα οξαλικού και ζάχαρης για συντήρηση μέχρι τον επόμενο χειμώνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Χρήστο καλησπέρα ...Σε αποκαλώ όπως σε νιώθω δηλαδή φίλο παρόλο που δεν έτυχε να γνωριστούμε απο κοντά.Γιατί όλοι οι μελισσοκόμοι είμαστε φίλοι επειδή αγαπάμε τη μέλισσα...Είδα την ανάρτηση σου και πραγματικά χάρηκα!Θα ήθελα να σημειώσω το εξής: τόσο η εφαρμογή Θυμόλης , όσο και χρήση Οξαλικού Οξέως είναι απαραίτητα για εναλλάξ θεραπεία γιατί η συνεχόμενη εφαρμογή από ένα και μόνο φάρμακο-ουσία , καθιστά ανθεκτικό το βαρρόα! Τώρα όσον αφορά το σχόλιο του Άνθιμου επειδή τυγχάνει να γνωρίζω την αγάπη του για τη μελισσοκομία και την προσπάθεια του για αναζήτηση τεχνικών εφαρμογών με στόχο την επίλυση των μελισσοκομικών προβλημάτων...πιστεύω πως άδικα στεναχωρέθηκες γιατί η πρόθεση του είναι καλή..Φίλε Χρήστο πολλές φορές τα όσα γράφουμε υστερούν από τον πραγματικό διάλογο και πολλές φορές μια γραπτή πρόταση φαίνεται διαφορετικά απότι μια φράση..
    Φιλικά Σπύρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Σπυρίδωνα
    ευχαριστώ τόσο για τα καλά σου λόγια όσο και για την καλή σου διάθεση...εύχομαι και ελπίζω να είναι όπως τα λες...
    εξάλλου τα λάθη είναι για τους ανθρώπους.
    Εγκάρδια Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε Χρηστο τα συγχαριτηρια απο 2 μελισσοκομους 1 ερασιτεχνη και 1 επαγγελματια που ειδαμε την προσπαθεια που κανεις και πιστευουμε οτι θα βοηθησει πολυ την καταπολεμιση της βαροα (παντα ομως με ελεγχομενα αποτελεσματα)και τις μικροτερες το δυνατον επιβαρυνσεις. πως μπορουμε να προμηθευτουμε την συσκευη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου