Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Παραγωγη φυτων στο μπαλκονι.





Επιλεγουμε ντοπιους σπορους απο παραγωγικα φυτα και σπερνουμε τον Φεβρουαριο προστατευοντας το σπορειο μας απο το κρυο ωστε να πετυχουμε πρωιμοτητα ...οι πιο πανω εικονες περιγραφουν την διαδικασια.   Η αναρτηση θα ενημερωνεται με νεες φωτογραφιες ανα εβδομαδα ωστε να καταγραφει η εξελιξη του σπορειου ...
Η παραγωγή φυτών απέτυχε λόγω κακής ποιότητας του φυτοχώματος που χρησιμοποίησα(έβγαζε μαύρη μπογια μετά το πότισμα και έτσι έκαψε τους σπόρους επειδή δεν είχε φιλικόπεχα  καθώς η κομπόστ δεν ωρίμασε , έτσι βγήκαν ελάχιστα φυτά και αφού άλλαξα το φυτόχωμα ξαναέσπειρα τις γλάστρες στις 4 Απριλίου 2016 που σημαίνει ότι θα βγάλω όψιμα μόνο φυτά....
ευτυχώς είχα φυτέψει και στον Άγιο Νικόλαο σπόρους που είχαν ικανοποιητική εξέλιξη όπως δείχνει η φωτογραφία που τράβηξα στις 20 Μαρτίου .
Η ποικιλία της ντομάτας είναι 1)Ace 55VF η,(μιαναρριχώμενη) και 2)Saint Pierre(Saint Pierre, όψιμη, παραγωγική)που δεν είναι υβρίδια και  έσπειρα σήμερα 10-4 σπόρους  3)Fiorentino που είναι επίσης παραδοσιακή και νόστιμη.Οι σπόροι από τα άλλα φυτά (πιπεριές-αγγούρια-μελιτζάνες-καρπούζια -πεπόνια κλπ)επίσης βγήκαν στο χωριό αλλά δεν τράβηξα φωτογραφίες ακόμη λόγω πίεσης χρόνου...
έπεται συνέχεια κατά τις 20 απρίλη...

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Αγροτική παραγωγή για το σπίτι,πηγάδι , σπορόφυτα κλασσικά...

Ελληνικά προϊόντα από έλληνες δημιουργούς.
Η κατασκευή έγινε από τον καλιτέχνη σιδερά Θεσσαλονίκης Κοσμά Σταματίου τηλ.6977329220 σε τιμή που δεν λέγεται !!!
Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους (βαμμένο με μίνιον):
1)
2)
3) βάση για ντεπόζιτο νερού 1500 L (mavil s.a)
4) το πηγάδι βάθους 5 m(από την κατασκευή)
6)
Η συνέχεια ...του έργου .
 έγινε όπως φαίνεται πιό πάνω και το προστατευτικό από τον ήλιο για τις στιγμές χαλάρωσης, μπήκε και το βαρέλι στην βάση του έγινε και η ντουζιέρα για το δρόσισμα μετά τις εργασίες τις ζεστές μέρες.
Υ.Γ Οι κλέφτες δεν μας πτοούν (έκλεψαν ένα λάστιχο 50 m 3/4 της ίντζας πηδώντας από το αγροτικό με την βοήθεις των στηριγμάτων της τέντας -σπάζοντας τον οριζόντιο σωλήνα 1 ίντζας- και κάποια άλλα μικροπράγματα καθώς μίζεροι κλέφτες κλέβουν μίζερα πράγματα σαν αυτούς) .
Κρεμμύδια και σκόρδα , πατάτες κ.α έχουν ήδη φυτρώσει όπως φαίνεται πιό πάνω (σπορά 20 Φεβρουαρίου)
Σπείραμε ακόμα :μπάμιες-φασόλια-αρακά-φυστίκι Σερρών (για τους γλάρους και τις καρακάξες τα τελευταία...)
Να και οι πατάτες.


Πως η οικονομική κρίση αναπτύσσει της δεξιότητές μας! (Επισκευή ψυγείου Bosch no frost.)

Έγινα πρόσφατα και ψυκτικός , δείτε πως επισκεύασα ένα ψυγείο Bosch No Frost που μας παίδευε 4-5 χρόνια καθώς ναι μεν δεν πιάνει πάγο θεωρητικά όμως αποδείχθηκε πως ΠΙΑΝΕΙ και παραπιάνει πάγο απλώς είναι μέσα στον καταψύκτη κάτω απο την φτερωτή που μετατρέπει το ψυγείο σε ...στρατιωτικό άρμα καθώς θορυβει σαν άρμα με ερπύστριες όταν η φτερωτή χτυπά σστον πάγο μέχρι να κολλήσει από τον πάγο και να μην έχει ψύξη ο θάλαμος.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους .
Εσείς δεν πρέπει να κάνετε τον τεχνικό όπως έκανα εγώ αλλά αρκεί να βγάλετε όλα τα τρόφιμα απο τον καταψύκτη σας και να τον θέσετε εκτός λειτουργίας για 1-2 μέρες ώστε να λιώσει τελείως ο πάγος .Βέβαι  πρόσεξα ότι ο πάγος που λιώνει και γίνεται νερό δεν φεύγει τελείως καθώς μαζεύεται αρκετό νερό δεξιά απο την φτερωτή ακριβώς στην τελαυταία εικόνα δεξια όπου φαίνεται  το καλώδιο μέσα στον πάγο , οπότε αν θέλετε να μην ξαναπαγώσει το νερό θα πρέπει να βγάλετε τις 3 βίδες που υπάρχουν (1 στο απέναντι σας τοίχωμα και 2 στην βάση της κατάψυξης και μετά αφου βγάλετε πρώτα το απέναντί σας πλαστικό , μετά το κάτω και τελικά το φενιζόλ που θα φανεί απο κάτωθα δείτε την πιο πάνω εικόνα οπότε μόλις λιώσει ο πάγος θα πάρετε το νερό που θα μέινει στην κοιλότητα με ένα σφουγγάρι.Το ψυγείο σας θα ξαναγίνει αθόρυβο και λειτουργικό σαν καινούργιο.
Προσοχή οι παρεμβάσεις στις ηλεκτρικές συσκευές ενέχουν κινδυνο ηλεκτροπληξίας ...γιαυτό μια σοφή-ακίνδυνη  επιλογή είναι αφού περιμένουμε και λιώσει σίγουρα ο πάγος γέρνουμε το ψυγείο αρκετές φορές προς τα αριστερά και μετά προς τα δεξιά ώστε να αδιάσει όλο το νερό που έχει κρατήσει από την τρύπα κάτω απο την φτερωτή από όπου βγαίνει και ο αέρας προς τον θάλαμο !

Αποτέλεσμα εικόνας για χαμογελαστο ανθρωπάκι

Παρασκευή γαλακτώματος πρόπολης για στοματικές πλύσεις.

Η διαδικασία παρασκευής είναι :
1)παρασκευάζουμε πρώτα με την γνωστή διαδικασία το βάμμα πρόπολης
2)σε δοχειο βάζουμε 1 μέρος βάμμα και 3 μέρη νερό και ανακινούμε καλά (το διάλυμα αποκτά υπόλευκο χρώμα και μετά απο λίγο καθιζάνει ως ίζημα η πρόπολη που δεν αιωρείται στο διάλυμα καθώς είναι αδιάλυτη στο νερό
3) στραγγίζουμε το μίγμα και χρησιμοποιούμε το υπόλευκο γαλάκτωμα για γαργάρες (ενώ κρατάμε το ίζημα που είναι καθαρή πρόπολη και  μπορούμε να την διαλύσουμε και πάλι σε οινόπνευμα και να την ξαναχρησιμοποιήσουμε όπως το βάμμα πρόπολης).
Το γαλάκτωμα που παρασκευάσαμε το ανακινούμε πριν την χρήση και κάθε πλύση του στόματος καλό είναι να διαρκεί πρίπου 1 λεπτό (δεν ξεπλένουμε  φυσικά το στόμα μας μετά την χρήση).
Βοηθάει στη απολύμανση του στόματος -το κλείσιμο πληγών -αποστημάτων κλπ πάντα με την επίβλεψη γιατρού που δεν υποκαθίσταται από τα δικά μας γιατροσόφια όσο αξιόπιστα κι αν είναι...
Στην εικόνα άνω φαίνετα το ίζημα πρόπολης στο στραγγιστήρι ενώ κάτω φαινεται το γαλάκτωμα μέσα στο κόκκινο χωνί.















Αρχειοθήκη ιστολογίου