Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πως η οικονομική κρίση αναπτύσσει της δεξιότητές μας! (Επισκευή ψυγείου Bosch no frost.)

Έγινα πρόσφατα και ψυκτικός , δείτε πως επισκεύασα ένα ψυγείο Bosch No Frost που μας παίδευε 4-5 χρόνια καθώς ναι μεν δεν πιάνει πάγο θεωρητικά όμως αποδείχθηκε πως ΠΙΑΝΕΙ και παραπιάνει πάγο απλώς είναι μέσα στον καταψύκτη κάτω απο την φτερωτή που μετατρέπει το ψυγείο σε ...στρατιωτικό άρμα καθώς θορυβει σαν άρμα με ερπύστριες όταν η φτερωτή χτυπά σστον πάγο μέχρι να κολλήσει από τον πάγο και να μην έχει ψύξη ο θάλαμος.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους .
Εσείς δεν πρέπει να κάνετε τον τεχνικό όπως έκανα εγώ αλλά αρκεί να βγάλετε όλα τα τρόφιμα απο τον καταψύκτη σας και να τον θέσετε εκτός λειτουργίας για 1-2 μέρες ώστε να λιώσει τελείως ο πάγος .Βέβαι  πρόσεξα ότι ο πάγος που λιώνει και γίνεται νερό δεν φεύγει τελείως καθώς μαζεύεται αρκετό νερό δεξιά απο την φτερωτή ακριβώς στην τελαυταία εικόνα δεξια όπου φαίνεται  το καλώδιο μέσα στον πάγο , οπότε αν θέλετε να μην ξαναπαγώσει το νερό θα πρέπει να βγάλετε τις 3 βίδες που υπάρχουν (1 στο απέναντι σας τοίχωμα και 2 στην βάση της κατάψυξης και μετά αφου βγάλετε πρώτα το απέναντί σας πλαστικό , μετά το κάτω και τελικά το φενιζόλ που θα φανεί απο κάτωθα δείτε την πιο πάνω εικόνα οπότε μόλις λιώσει ο πάγος θα πάρετε το νερό που θα μέινει στην κοιλότητα με ένα σφουγγάρι.Το ψυγείο σας θα ξαναγίνει αθόρυβο και λειτουργικό σαν καινούργιο.
Προσοχή οι παρεμβάσεις στις ηλεκτρικές συσκευές ενέχουν κινδυνο ηλεκτροπληξίας ...γιαυτό μια σοφή-ακίνδυνη  επιλογή είναι αφού περιμένουμε και λιώσει σίγουρα ο πάγος γέρνουμε το ψυγείο αρκετές φορές προς τα αριστερά και μετά προς τα δεξιά ώστε να αδιάσει όλο το νερό που έχει κρατήσει από την τρύπα κάτω απο την φτερωτή από όπου βγαίνει και ο αέρας προς τον θάλαμο !

Αποτέλεσμα εικόνας για χαμογελαστο ανθρωπάκι

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστές οι διαδικασίες. Για οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλή για επισκευή ψυγείου χρειαστείτε, είναι οι ειδικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ένα εξάρτημα στην κατάψυξη σαν χάλκινο σωλήνα και στην άκρη του σαν μικρό πούρο. Τί είναι αυτό και ποια η λειτουργία του. Ευχαριστώ εκ των προτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου