Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πολλαπλασιασμός λεμονιάς με εναέρια καταβολάδα.

Η προσπάθεια για την επιτυχία του εγχειρήματος συνεχίζεται και αυτή την φορά είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι θετικό το αποτέλεσμα .
6-1-2014 πέρασα  έναν  ξυλώδη βλαστό  μέσα σε αντεστραμμένο πλαστικό μπουκάλι νερού του 1,5L και αφού  έβγαλα έξω από τον (κομμένο απο πριν με μαχαίρι )πυθμένα του δοχείου την κορυφή του βλαστού (μήκους περίπου 20 εκατοστά )τύλιξα με μια διάφανη σακκούλα το κάτω μέρος του αντεστραμμένου δοχείου και μετά  γέμισα με  φυτόχωμα το δοχείο.
Από τότε ποτίζω με λίγο νερό τον βλαστό κάθε εβδομάδα και περιμένω να βγάλει ρίζες μέσα στο διάφανο δοχείο οπότε μετά θα το αποκόψω από το μητρικό φυτό και θα το φυτέψω ανεξάρτητο...
Τυπικά αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να έχουμε το αποτέλεσμα οπότε εφόσον είναι θετικό θα δημοσιεύσω σχετικές φωτογραφίες με τον βλαστό μέσα στο δοχείο πριν την αποκοπή αλλά και μετά την απόληξη του φυτού στην γη στο κτήμα του χωριού.


Η φωτογραφία είναι από παλιότερη ανάρτησή μου :
http://kogkalidis.blogspot.gr/2011/08/blog-post_21.html
 όπου περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία με την παρατήρηση ότι ο απαιτούμενος χρόνος δεν είναι 1 μήνας αλλά 3-4 μήνες και μάλιστα νομίζω ότι πρέπει να έχει σημασία και η εποχή .
Κατάλληλη εποχή θεωρώ αυτήν με έναρξη το τέλος χειμώνα ώστε ο βλαστός να βρεθεί σε συνθήκες έντονης ανάπτυξης στις αρχές της άνοιξης μέσα στο μπουκάλι...
Η συνέχεια μέσα στον Απρίλη όταν θα έχω νεότερα........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου