Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ενδιαφέρον συνέδριο νανοτεχνολογίας τον Ιούλιο στην Θεσσαλονίκη (διοργανωτής ΑΠΘ ).

Διεθνής Έκθεση και Συνέδρια Νανοτεχνολογίας τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη



06/06/2011
Διεθνή έκθεση στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η HELEXPO, από 9 έως 16 Ιουλίου 2011, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη. Η ΝΑΝΟΤΕΧ 2011 διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 2.000 επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της NANOTEX 2011 διοργανώνονται:
Έκθεση "1st International Exhibition on Nanotechnologies & Organic Electronics Expo" (9-16 Ιουνίου): στην έκθεση θα συμμετέχουν 75 εκθέτες και περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της νανοτεχνολογίας, των οργανικών ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους. Θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 600 παρουσιάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε τεχνολογικές, καινοτομικές και επενδυτικές ευκαιρίες στη νοτιανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
Συμπόσιο "4th International Symposium for Organic Electronics 2011 (IS-FOE11)" (10-13 Ιουλίου): πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συμπόσια στην επιστήμη και τεχνολογία των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών. Στο συμπόσιο θα παρευρεθούν επιστήμονες και μηχανικοί που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και την κατασκευή των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών και τις εφαρμογές τους στην ενέργεια, τον φωτισμό, τις οθόνες απεικόνισης, κ.λπ.
Συνέδριο "8th International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies 2011 (NN11)" (12-15 Ιουλίου): το συνέδριο αποτελεί την ετήσια συνάντηση επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και εταιρειών που ειδικεύονται στον κλάδο νανοτεχνολογιών και νανοεπιστημών. Θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις εργασίας με θέματα "Photonics - Nanoelectronics & Clean Energy", "Nanomaterials, Nanofabrication, Nanoengineering & Nanoconstruction" και "Nanomedicine".
Διημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων (13-14 Ιουλίου): το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και η ΕΤΑΚΕΙ, μέλη του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, διοργανώνουν διημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της νανοτεχνολογίας και των οργανικών ηλεκτρονικών, με στόχο επιχειρηματικές, ερευνητικές και τεχνολογικές συνεργασίες, από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά έργα, κ.ά.
Θερινό Σχολείο "5th International Summer School on N&N 2011 (ISSON11)" (9-16 Ιουνίου): στόχος είναι η εκπαίδευση νέων ερευνητών, φοιτητών, στελεχών ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων, καθώς και όσων ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη νανοτεχνολογία και τις εφαρμογές της. Οι κύριες ενότητες καλύπτουν: "N&N: Principles, Nanomaterials, Nanoscale Characterization, and Applications", "Organic Electronics: Materials, Devices, Manufacturing, and Applications" και "NanoMedicine: Nanobiotechnology, Nanomedicine, Methods, and Applications".
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης.
www.ekt.gr, με πληροφορίες από Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Nanotechnology 2011
www.ekt.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου