Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πάγωμα των καταθέσεων των Ελλήνων του εξωτερικού !

Πάγωµα των λογαριασµών προτείνει ο επικεφαλής των Πρασίνων Κον - Μπεντίτ

Πόθεν έσχες για καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
(πηγή :http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4634866)


«Στην Ελβετία, την Αυστρία και  το Λουξεµβούργο βρίσκονται  µεταξύ άλλων τα κεφάλαια  της ελληνικής φοροδιαφυγής»  δήλωσε ο επικεφαλής των  Πρασίνων Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ (φωτογραφία)
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για τους λογαριασµούς που έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό και πάγωµα των ελληνικών καταθέσεων σε χώρες όπως η Ελβετία, το Λουξεµβούργο και η Αυστρία, µέχρι να διαπιστωθεί εάν όντως έχουν φορολογηθεί, ζήτησε χθες από το βήµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ, όπως µετέδωσε το ΑΠΕ. «Τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής ευρίσκονται µεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Λουξεµβούργο… Θα µπορούσαµε να θέσουµε το ερώτηµα κατά πόσο, σαν πρώτο µέτρο, µπορούµε να ζητήσουµε το πάγωµα των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές και κατά πόσο οι τράπεζές τους µπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των ελλήνων καταθετών. Ετσι θα εξακριβώσουµε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί. Εφόσον είναι δυνατόν να παγώσουµε τους λογαριασµούς του Καντάφι και άλλων, γιατί να µην µπορούµε να παγώσουµε και των Ελλήνων, ώστε µε διαφάνεια η ελληνική κυβέρνηση να βρει ένα µέρος από τα ποσά που της οφείλουν. ∆ιαφορετικά, θα έχουµε πάντα την ίδια ιστορία: θα λέµε ότι θα πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ενώ οι τράπεζες των χωρών που προανέφερα ζουν από τη φοροδιαφυγή», τόνισε ο Κον - Μπεντίτ.

Είπε επίσης ότι για να διαπιστωθεί τυχόν φοροδιαφυγή θα πρέπει «να γίνουν γνωστά τα ποσά που έχουν έλληνες πολίτες στις τρεις χώρες που προανέφερα. Αυτό σηµαίνει την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Ετσι θα είναι δυνατόν να επαληθευθεί εάν τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε εισοδήµατα που έχουν φορολογηθεί.».

Επίθεση στον Γιούνκερ
ο Κον Μπεντίτ επιτέθηκε κατά του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεµβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τον ότι έχει ασαφή και διφορούµενη θέση αφού από τη µία ζητά να λειτουργεί σωστά το ελληνικό κράτος και από την άλλη δεν καταπολεµά τη φοροδιαφυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου