Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Χειμωνιάτικα μελισσοκομικά φυτά !





Άριστα χειμωνιάτικα μελισσοκομικά φυτά με πάνω από 3 μήνες ανθοφορία που δίνει άφθονη γύρη αλλά και μέλι με κατάληλες καιρικές συνθήκες (από αρχές Ιανουαρίου μέχρι και Απρίλιο)
είναι τα :
βιβούρνο το κοινό (εικόνες από αριστερά προς τα δεξιά 1 και 4)
δεντρολίβανο (εικόνα 3)
μπρόκολο (δες σχετική ανάρτηση)
Με τα φώτα της γνώσης που πήρα από την σχετική ανάρτηση του φίλου Σάκη : http://melisakis.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.htmlφύτεψα αρκετά κλαδάκια μήκους περίπου 40 εκατοστών στην μια πλευρά της περίφραξης του σπιτιού μου στην Χαλκιδική( καθάρισα από τα φύλλα τον ξυλώδη βλαστό μήκους 40 περίπου εκατοστών αφήνοντας λίγα φύλλα στην κορυφή αλλά και τα μπουμπούκια σε όσα είχαν και τα φύτεψα όπως κάνουμε τα αμπέλια δηλ. 30 εκατοστά στην σκαλισμένη γη και 10 εκατοστά έξω από αυτήν και στην συνέχεια τα ποτίζω ανά εβδομάδα).Από ότι φαίνεται μετά από 20 ημέρες είχα 100% επιτυχία !Να είναι καλά ο Σάκης .

7 σχόλια:

  1. γεια σου Χρήστο!
    εύχομαι η αυλή σου να γίνει "κήπος της Εδέμ"! Η γνώση είναι για όλους και πρέπει να τη μεταδίδουμε!
    Επειδή έχω σκοπό να φτιάξω κήπο ,αλλά δεν έχω κρατήσει σπόρο από πέρυσι(είχα ποιλιλίες παραδοσιακές) , μήπως έχεις εσύ ντομάτα πιπεριά, μελιτζάνα,
    κολοκύθι(όχι υβρίδια)?
    Πιθανόν μέσα στην μεγαλοβδομάδα να ανέβω στο χωριό μου,θα σε πάρω τηλέφωνο να βρεθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dear Christos Kokgalidis,when coming spring season some flowers and fruits were bloomin at environment,we hope nice prodactive this year,and we wish same wishes too.best wishes stay well.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα απο Αθηνα!
    Θα ηθελα σε παρακαλω,αν εχεις,περισσοτερες πληροφοριες για την ζυγαρια που εχεις αναφερει παλιοτερa To e-mail ειναι kostaslenis@yahoo.gr
    Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο είσαι μοναδικός, με τρείς λέξεις κάνεις και τον ανίδεο (εμένα) να καταλάβει.
    Καλή Ανοιξιάτικη παραγωγή φίλε!!!
    και καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάκη
    σε χαιρετώ -ευχαριστώ για τις ευχές σου-από σπόρους κρατάω :μελιτζάνα Λαγκαδά και κολοκύθι για πίττα (πορτοκαλί το περιεχόμενο)-όλοι οι άλλοι σπόροι γύρω μας είναι ντοπιουβριδικοί ακόμα και αν είχαμε συλλέξει από ...ντόπιο σπόρο (αφού η διασταύρωση γίνεται στην φύση το γενετικό υλικό διασταυρώνεται και έτσι ούτε υβρίδιο έχουμε ούτε ντόπιο σπόρο ),4-5 χρόνια έκανα σποροπαραγωγή από ντόπιους σπόρους και έβγαζα φυτά αλλά κάθε επόμενο χρόνο αυξάνονταν τα προβλήματα και μειώνονταν η παραγωγή έτσι παίρνω φυτά από γνωστό μου με σπόρους εισαγωγής και έχω βρεί την υγειά μου (παραγωγή-ανθεκτικότητα στις διάφορες ασθένειες )-θα χαρώ πολύ να σε δω θα είμαι Θεσ/νίκη και Χαλκιδική, περιμένω τηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηλία ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (ανίδεος πάντως δεν κόβω να είσαι...).
    Καλές γιορτές και καλή Ανάσταση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ilhami Uyar
    Tebrik için teşekkür Dude, sizin için istediğiniz iyi bir arıcılık yıl! Mutlu bahar. Bu güncelleştirmeyi yakında (Nisan) çok pratik ve kolay oksalik asit süblime alternatif bir yöntem yayınlarız!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου