Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Η ασθενής Ελληνική αγορά και οι πλούσιοι έλληνες!






Χωρίς πολλά λόγια δείτε 2-3 παραδείγματα του κέρδους πού έχουν οι φτωχοί κατά κανόνα, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις ,Έλληνες καταστηματάρχες .


Παράδειγμα 1ο από το εμπόριο παπουτσιών
Αθλητικό παπούτσι osiris.

(£34.99 ) Στην Αγγλία η τιμή του είναι 40, Ευρώ .Δείτε πού:
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=OSIRIS+LIBRA+GIRLS+BLACK&x=16&y=21
ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ η τιμή του είναι 97 Ευρώ στα καταστήματα , ευρώ παραπάνω.
Στο internet στην Ελλάδα τώρα 3-2-2010 στις...εκπτώσεις τα βρίσκεις 67.90 ...ΜΟΝΟ .
Δείτε πού:
http://www.skateshop.gr/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=4565
Παράδειγμα 2ο από το εμπόριο αγροτικών προϊόντων: τιμή ψύχας αμυγδάλου.
(εξηγεί ίσως και την σκληρή στάση των αγροτών σήμερα)
Τιμή αγοράς ανά κιλό από τον παραγωγό καθαρή αξία 3,30 ευρώ ( 12-2009)
τιμή αγοράς ανά κιλό στην λιανική 12 ευρώ , τώρα αν βγάλουμε τον ΦΠΑ 19% μένει καθαρή αξία 12/1.19=10.08 ευρώ.
Διαφορά τιμής στην καθαρή αξία ανά κιλό : 10.08-3,30=6,78 ευρώ και σύμφωνα με τα Μαθηματικά που έμαθα στο σχολείο το ολικό κέρδος των 2 μεσαζόντων (χοντρέμπορας-λιανέμπορας) είναι 6,78/3,3=2,05=205% ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ΣΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΗΝ τιμή αγοράς από τον παραγωγό .
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ 3,30 αγόρασαν και με μια απλή πράξη επί 3 η τιμή έγινε 9,90 (για την ακρίβεια 10,08) ε να μην βάλουμε και τον ΦΠΑ φάε την φάπα σου εργάτη , αγρότη , πολίτη της ελληνικής επικράτειας .
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3ο ....θα μπορούσα να γράφω για χρόνια( οι δικηγόροι -οι τοπογράφοι -οι γιατροί- οι μηχανικοί κάθε λογής- οι φροντιστές- οι εφοριακοί- οι πολεοδόμοι-...,ας με συγχωρέσουν οι έντιμοι που υπάρχουν σε κάθε κλάδο αλλά ...κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρό).
ΝΑ που πάνε τα λεφτά του λαού, σε αυτούς που αισχροκερδούν καθημερινά στην πλάτη του,τώρα ας πληρώσουμε αυτά που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ αλλά φρόντισαν γιαυτό οι πολιτικοί μας ( τι ντροπή ,αλήθεια εμείς που είμασταν τόσα χρόνια;)
Και τώρα θέλουν και συναίνεση , σε τι; στο να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ΚΥΡΙΩΣ τα δικά τους χρέη.
Οι άλλοι (γιατροί-δικηγόροι-μηχανικοί-ταξιτζήδες-βουλευτές-επιχειρηματίες-τραγουδιστές-αθλητές-....όλοι οι άλλοι)δεν έχουν και άρα δεν μπορούν και ούτε φυσικά θα πληρώσουν.
ΗΡΘΕ όμως η ώρα και για κάτι θετικό ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ επιτέλους νοοτροπία και να μην περιμένουμε οι ΑΛΛΟΙ να λύσουν τα προβλήματά μας, οι άλλοι να πληρώσουν για μας...
Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε την χώρα μας αλλά και τον εαυτό μας.
Ούτε 1 ευρώ σε φακελάκι σε γιατρό του δημοσίου.
Ούτε 1 ευρώ σε φακελάκι δημοσίου υπαλλήλου(αν κάνουμε καθαρά τις δουλειές μας τότε δεν χρειάζεται το λάδωμα) .
Ούτε 1 ευρώ σε ιδιώτη γιατρό χωρίς απόδειξη.
Ούτε 1 ευρώ στην παραπαιδεία χωρίς απόδειξη και
γενικά ας είμαστε νόμιμοι σε κάθε συναλλαγή μας και το ίδιο να απαιτούμε και από όλους τους άλλους, ας περιορίσουμε τα λαμόγια κάθε λογής που είναι γύρω μας.
Έχουμε και πολλοί ...έντιμοι , αθώοι , καλοκάγαθοι πολίτες ευθύνη για την φτώχεια και την ανεργία των υπόλοιπων.
Μα γιατί; Να η απάντηση:
Πως γίνεται να υπάρχει ανεργία γύρω μας και εμείς να κάνουμε 2 δουλειές;
Καθηγητής στο δημόσιο ή και ιδιωτικό σχολείο το πρωί μέχρι τις 11 (σιγά μην κουραστεί τον περιμένει έξω πολύ τρέξιμο)και από τις 12 και μετά ...αδήλωτος στην εφορία είτε επιχειρηματίας (σε τρίτο όνομα η επιχείρηση) είτε φροντιστής.
ΠΑΝΤΑ οι παραπάνω έχουν εισόδημα αφορολόγητο και το χειρότερο κάποιος άλλος ίσως 20-30 χρονών είναι άνεργος .
Αν πεις κάτι στον διπλοθεσίτη θα βρει να σου πει 1000 δικαιολογίες (αξιοποιεί την εμπειρία και τις γνωριμίες του ,τι τον νοιάζει ο...άλλος που δεν μπορεί να στήσει οικογένεια;)
Άλλος συνταξιούχος με 1800 ευρώ σύνταξη στα 42 του (ξέρετε ποιοί φταίνε γιαυτό) επειδή δεν μπορεί να κάθεται πιάνει μια άλλη θέση ( ...μαύρη δουλειά πάντα), ο...άλλος ας είναι άνεργος.
Και εφορία; ας πληρώσουνε οι άλλοι, εγώ δεν έχω .
Και η ανεργία ;τι με νοιάζει ,έχω κι εγώ τις ανάγκες μου...
Και η πολιτεία ; ας πάρει τα απαιτούμενα μέτρα.
Καλό δημόσιο σχολείο - νοσοκομείο -παιδικό σταθμό-γηροκομείο-υπηρεσίες στην υπηρεσία του πολίτη.
Όχι στην αυθαιρεσία του δημοσίου υπαλλήλου (σκληρά μέτρα αποτροπής της).
Φορολόγηση των πολιτών με βάση την περιουσία τους (οι βίλες - τα σκάφη-οι...μπέμπες -οι καταθέσεις ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ,ας μην μας κοροϊδεύουν άλλο .
Τάχα φταίνε αυτοί που δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ μόνο οι κυβερνήτες μας δεν τα βλέπουν (αυτοί έχουν άραγε τέτοια αγαθά; πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί;βολεύονται και αυτοί σε αυτό το ...θολό τοπίο;).
Ας πάρουν δίκαια μέτρα και εμείς θα είμαστε μαζί τους ( θα δώσουμε ευχαρίστως ότι μας αναλογεί), ας δούμε όμως τις αναγκαίες κινήσεις .





4 σχόλια:

  1. Χρηστο μην χανεσαι......λες να αφησουμε τον υπνο τοσα χρονια,θελω να συμπληρωσω,ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ των Δημαρχων,νομαρχαδων,αντινομαρχαδων,οι κουρσαρες με τις βενζινες που ρεουν αφθονα,οι βουλευτες με τις ακολουθιες τους,με τα αφορολογητα,με τις υπερωριες τους,με τις of-sore, με τις δηλωσεις τι εχουν,οχι που τα βρηκαν????με τις λυμουζινες μερικοι εχουν υβριδικα(αυτες δεν κοστιζουν μας τις εκαναν δωρο,δεν πληρωνουμε βενζινες)με τους χιλιαδες αποσπασμενους δημοσιους υπαλληλους,με μεγαλες αμοιβες....με τους διοικητες των νοσοκομειων με μισθο υψηλοτατο,με τις καθαριστριες της βουλης να εχουν μισθο και συνταξη...ακουσα για μεγαλα νουμερα,οι υπαλληλοι της βουλης με τους 16 και βαλε...με την αφορολογητη εκκλησιαστικη περιουσια,με τις λιμουζινες με τους τριπλομισθους αποσπασμενους στην μητροπολι ιερεις(μισθο εκπαιδευτικου,αποσπαση με επιδωμα απο την μητροπολι,μισθο ιερεα)ολοι .....χαμος ,αλλα για ολα φταινε οι πολιτικοι,με την μονη τους επιθυμια να ξοδεψουν εκκατομυρια για να βγουν για να .....υπηρετισουν τον τοπο,εαν δε "εξαπατηθουν"και "κακοδιαχειριστουν" δισεκατομμυρια ,δεν υπαρχει και προβλημα στην παπαρα τους μεχρι να γινουν οι διαφορετικες εξεταστηκες επιτροπες,τα παντα θα εχουν διαγραφει.....ας ειναι καλα τα ζωα που θα ψηφισουν ξανα και τα παιδια μας .....αλωστε η Ελλαδα εχει πλουσιους μισθωτους και συνταξιουχους,θα τους αυξησουμε την εφορια για να λαβουμε μετρα και να μας δανειζουν....εγω ο βουλευτης ,ο νομαρχης,ο δημαρχος,στην παπαρα μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχολούμε με το internet και τις αγορές από αυτό αισίως 10 χρόνια.
    Όντως υπάρχουν πράγματα που είναι σε τρελές τιμές.
    Δυστυχώς όμως τα παπουτσάκια που έβαλες Χρήστο μου δεν είναι μέσα σ' αυτά.
    Πολύ απλά γιατί το Amazon δεν τα στέλνει Ελλάδα (ή έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με την διεύθυνση του σπιτιού μου, που δεν νομίζω).

    Δεν λέω ότι δεν έχετε δίκιο, προς θεού.
    Αυτό που λέω είναι ότι θέλει ψάξιμο πολύ.
    Καλές αγορές και να είμαστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα,δυστυχώς το φακελάκι ενώ προέρχεται απο το φιλότιμο του Έλληνα να ευχαριστήσει κάποιον που τον έχει ευεργετήσει, έχει καταντήσει σε πολλές περιπτώσεις απο τους αποδέκτες αυτοσκοπός και επάγγελμα και δευτερον όσον αφορα την ακρίβεια: η Ελλάδα είναι φτωχή ενώ οι Έλληνες πλούσιοι.Απο εδώ και πέρα βλέπω να γίνεται το αντίθετο και χείριστο:να φτωχαίνουν οι Έλληνες και να μην πλουτίζει η Ελλάδα λόγω διαφθράς του καταραμένου πολιτικού μας συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου