Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Αποστολή συσκευών antivarroa-ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Σήμερα Παρασκευή 18-12-2009 στάλθηκαν με τα ΕΛΤΑ(πόρτα-πόρτα) οι συσκευές antivarroa στους παρακάτω:
1.Μάρκος,Πάρος
2.Άνθιμος,Γιαννιτσά
3.Ρούλης;(πάρε τηλ. για παραλαβή χέρι-χέρι αντί ...πόρτα-πόρτα)
4.Παντελής,Χανιά
5.Αli Turk,Kocaeli( συστημένο με πληρωμένα από εμένα τα ταχυδρομικά έξοδα)
6.Γιώργος,Αιγάλεω
7.Γιώργος,Χαλκιδική
8.Κώστας,Κέρκυρα
9.Λάκης,Σέρρες και
10.Χάρης,Καρδίτσα
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΕΝΑΝ ΚΙΤΡΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ) , ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΤΗΡΑ( ο αέρας άρα και το οξυγόνο εισέρχεται στον σωλήνα από τις δυο μικρές τρυπούλες που έχει ο σωλήνας στην βάση του προς το φυσίγγιο, έτσι μετακινώντας ή περιστρέφοντας τον δακτύλιο περιορίζουμε την είσοδο άρα και τον αέρα που μπαίνει στον
σωλήνα ,προσέξτε ότι αν οι τρυπούλες είναι τελείως κλειστές σβήνει ο καυστήρας , όταν η ρύθμισή μας είναι σωστή η φλόγα μπλεντιάζει (έχει σιέλ χρώμα) και η καύση είναι τέλεια.)
ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ παίξτε με την συσκευή δηλαδή :
1.γεμίστε την με αέριο βουτάνιο(αναπτήρα),είναι εύφλεκτο αλλά μη εκρηκτικό.
2.ανοίξτε το αέριο ώστε να ακούγεται ελαφρά με το αυτί ο ήχος εξόδου του και ανάψτε τον καυστήρα
3. παίξτε με τον στρεφόμενο διακόπτη ώστε να δείτε την συμπεριφορά του καυστήρα και περιστρέψτε τον δακτύλιο για να δείτε την συμπεριφορά της φλόγας του έτσι ώστε να εξοικειωθείτε με αυτήν
4. μην ξεχνάτε ότι δεν έχετε σαν σκοπό να βάλετε φωτιά στις μέλισσές σας αλλά να θερμάνετε το ποτηράκι ώστε να εξαχνωθεί όταν πρέπει το οξαλικό οξύ , άρα ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΚΡΗ ΦΛΟΓΑ που να μην βγαίνει έξω από τον καυστήρα - ούτε όμως να σβήνει-ούτε να αργεί πολύ να εξαχνώσει το οξαλικό
5. βγείτε σε ανοιχτό χώρο ,φορέστε μια μάσκα ,ανάψτε τον καυστήρα σωστά (χαμηλή φλόγα) και βάλτε στο ποτηράκι του καυστήρα λίγη ποσότητα οξαλ. οξέος (1/3 κουταλάκι του γλυκού)
παρατηρείστε πως γίνετε η εξάχνωση ,θα πρέπει σε 1 λεπτό περίπου να αρχίσει και σε άλλα 2 περίπου να τελειώσει(αν καθυστερεί δυναμώστε λίγο την φλόγα ,αν γίνετε πολύ γρήγορα ελαττώστε την)
6.Δοκιμάστε να την χρησιμοποιήσετε σε μια κυψέλη με 10 πλαίσια με οξαλικό οξύ αλλά χωρίς κεριά και μέλισσες, αν τα καταφέρετε καλά έχετε περάσει το τεστ και τώρα πια
7. μπορείτε να την δοκιμάσετε στις κυψέλες σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Μην ξεχνάτε ποτέ τους κανόνες ασφαλείας (δεν εισπνέουμε το οξαλικό οξύ ,αποφεύγουμε την επαφή του με το δέρμα)
Η συσκευή είναι χειροποίητη και οι ατέλειες της είναι δεδομένες (το κόστος για την κατασκευή της μηχανικά είναι πάνω από 10.000 ευρώ και επαφίεται για αργότερα...) όμως έστω και έτσι λειτουργεί ικανοποιητικά (τουλάχιστον στα δικά μου χέρια ).
Τα σχόλια σας στην ανάρτηση αυτή για την συσκευή θα είναι χρήσιμα ...αρκεί να είναι καλοπροαίρετα(θα σας παρακαλούσα με την λήψη της συσκευής να μου στέλνατε το οκ.)
Καλή επιτυχία και του χρόνου χωρίς Varroa .

Υ.Γ
ένα κουταλάκι κοφτό παγωτού( κύπελο) χωράει 2 γραμμάρια οξαλικό οξύ(τόσο θέλουμε)

8 σχόλια:

  1. ΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ , ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπραβο Χρηστακο.
    Η μελισσοκομικη αλληλεγυη σε ολο της το μεγαλειο,Και παλι μπραβο.Νασαι γερος εσυ και η οικογενεια σου ,καλη χρονια με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστο
    Καλά Χριστούγεννα Υγεία και Ευτυχία.
    Για την ονομαστική σου εορτή να σου ευχηθώ τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xρήστο Καλά Χριστούγεννα χρόνια πολλά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.Πήρα την συσκευή και σε ευχαριστώ.Πολύ καλή ιδέα.Έβαλα αέριο αλλά δεν ασχολήθηκα πολύ λόγω φόρτου εργασίας.Το πιατάκι μήπως πρέπει να έχει στοπ για να μην κατεβαίνει χαμηλά;.Ένα άλλο που πρόσεξα,την λίγη ώρα που ασχολήθηκα,είναι η φλόγα στον καυστήρα ρυθμίζεται σωστά αν ανοίξουμε λίγο τον "αέρα" από το "βραχιόλι".Θα τα πούμε και στο τλφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σε όλα τα παιδιά
    Ευχαριστώ και εγώ :
    για το ενδιαφέρον τον Άνθιμο,
    για τις ευχές τον Φόρη και τον Ανέστη
    και για τα σχόλια και τις ευχές τον Μάρκο (το πιατάκι πρέπει απο κάτω να έχει 1-2 χιλιοστά κενό για να μπαίνει από κάτω η φλόγα ή να έχει εσωτερικά ένα κενο κατά μήκος του σωλήνα σε σχήμα π για τον ίδιο λόγο όμως χρειάζεται καλούπι...ή μια λύση πρόχειρη με μια απλή κίνηση όπως να βάλουμε μια ροδέλα στην μέση του πυθμένα για να κρατά ψηλότερα το ποτήρι...)
    Καλές γιορτές σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστακο για την ονομαστικη σου εορτη χρονια πολλα με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο
    Χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή.
    Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος για σένα και την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου