Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ANTIVARROA VIDEO

Στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής βιντεοσκοπήσαμε την χρήση της συσκευής antivarroa .
Η βιντεοσκόπηση έγινε σε 1 κυψέλη καθαρά για να προβληθεί ο τρόπος χρήσης αλλά και η αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Θετικά όμως συμπεράσματα βγήκαν από το ότι
  • η συσκευή λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά αφού χρειάστηκαν 3 λεπτά στη 1η και 2 λεπτά στην 2η κυψέλη( αυξήσαμε λίγο την φλόγα στον καυστήρα),
  • δεν είχαμε απώλειες σε μέλισσες εκτός από 1 που έπεσε μέσα στο ποτήρι καύσης ( αν και πετούσαν την ώρα εκείνη λόγω της καλοκαιρίας),
  • έπεσαν στον πυθμένα αρκετές βαρρόα αν και ήδη είχα κάνει θεραπεία με θυμόλη τον Νοέμβριο και
  • η συσκευή απέδειξε ότι είναι ασφαλής στην χρήση τόσο όσον αφορά την δική μας ασφάλεια (αμελητέα η ποσότητα του καπνού που βγαίνει έξω από την κυψέλη) όσο και για την ασφάλεια της κυψέλης από φωτιά ( στην 2 κυψέλη είχαμε βάλει στον πυθμένα λευκό χαρτί το οποίο δεν έπαθε τίποτα)
για περισσότερα περιμένω τα δικά σας σχόλια όταν την δοκιμάσετε αλλά και τα νέα από το Αριστ. Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης και ειδικότερα από το τμήμα σηροτροφίας του κ. Θρασυβούλου Αντρέα ο οποίος και θα χρησιμοποιήσει την συσκευή για να μας γνωστοποιήσει τα υπέρ και τα κατά της.

9 σχόλια:

  1. "Οξαλικό οξύ χρησιμοποιείται μόνο για μια φορά όταν δεν έχουμε γόνο και όχι το καλοκαίρι αν χρησιμοποιηθεί πάνω από μια φορά κάνει τις μέλισσες νωθρές μέλισσες πέθαιναν από πείνα ενώ είχαν μέλι γιατί είχε γίνει επέμβαση με οξαλικό οξύ γα 3-4 φορές, έρευνες από ξένους επιστήμονες λένε ότι κάνει μεγάλη ζημιά στο γόνο ,άρα μόνο χειμώνα και για μία μόνο φορά ".
    Χρήστο αυτά μας είπε ο Θρασυβούλου για το οξαλικό οξύ με εξάχνωση φτάνει μόνο μια φορά εγώ που έχω κινητό πάτο με σήτα μπορώ να την χρησιμοποιήσω ή είναι βαρύτερο από τον αέρα και θα βγαίνει έξω το οξαλικό ,εγώ χρησιμοποιώ γαλακτικό οξύ που δουλεύει αρκετά καλά και δεν επηρεάζει από ότι βλέπω καθόλου τις μέλισσες ή το μέλι δεν ξέρω όμως αν μόνο με γαλακτικό οξύ μπορώ να κρατήσω τις μέλισσες σε ένα ασφαλές επίπεδο θα μπορούσε στην συσκευή να χρησιμοποιηθεί εκτός από το οξαλικό και τα άλλα οξέα π.χ θυμόλη ή γαλακτικό ξέρω ακόμα ότι υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στην ποιότητα του οξαλικού από το καθαρό μέχρι Το οξαλικό που χρησιμοποιείτε από τους μελισσοκόμους είναι απλά ζαχαρούχο διάλυμα οξαλικού οξέος 6% και τίποτα άλλο. Θα έπρεπε δηλαδή τα 100 γραμμάρια να κοστίζει στο μελισσοκόμο 30 λεπτά του ευρό μάξιμουμ. Έτσι, κάπου σε ένα Αγγλικό site το 99.9% καθαρό, κρυσταλλικό οξαλικό οξύ πωλείτο προς 91 ευρό τα 25 κιλά. Ανάλογες τιμές υπάρχουν και άλλου, με μια μέση τιμή περί τα 4-5 ευρό το κιλό, ενώ υπάρχει ακόμη και με 2,5 ευρό το κιλό και μάλιστα όχι από χονδρέμπορο. Φαντάσου λοιπόν την έκπληξη όταν η μια μελισσοκομική αποθήκη έδωσε τιμή 8 ευρό τα 70 γραμμάρια και η άλλη 91 ευρό το κιλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο
    Εύγε για την προσπάθεια που κάνεις.
    Για την νέα χρονιά να σου ευχηθώ υγεία ευτυχία και καλή επιτυχία σε ότι καλό προσπαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλεξ
    το οξαλικό οξύ σε μορφή καπνού μπορεί να χρησιμοποιηθεί 1 ως 2 φορές τον χρόνο χωρίς προβλήματα.
    Η 1 φορά είναι υπεραρκετή για να εξοντώσουμε την βαρρόα αρκεί να μην έχουμε κλειστό γόνο.
    Αν υπάρχει κλειστός γόνος η βαρρόα που αναπτύσσεται εκεί δυστυχώς δεν καταπολεμείται μέχρι σήμερα με κανένα γνωστό τρόπο...άρα το λιγώτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε θεραπεία τον χειμώνα στην περίοδο που στον τόπο μας έχουμε τον ελάχιστο γόνο .
    Δυστυχώς όπως όλοι ξέρουμε κατά κανόνα γίνεται αλόγιστη χρήση των φαρμάκων τόσο στην ιατρική όσο και στην γεωργία και τα παρακλάδια της...με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τον περιορισμό των φαρμάκων τόσο με τα λόγια μας όσο και με τα έργα μας.
    Καλή χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Ανέστη για τις ευχές αλλά και για τα καλά σου λόγια που με δίνουν δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια αυτή.
    Εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου καλή και δημιουργική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλεξ
    το καθαρό οξαλικό οξύ έχει στα χημικά 7-9 ευρώ το κιλό (Θεσ/νίκη Δίγκας),πειράματα με άλλα οξέα δεν έκανα αλλά πιθανόν να είναι αποτελεσματικά (π.χ το κοινό ξύδι σκοτώνει την μελίγκρα στα φυτά ακαριαία σχεδόν αν έρθει σε επαφή με αυτήν .Το διαπίστωσα ραντίζοντας πειραματικά 1 μηλιά τέλη καλοκαιριού με 0.5 κιλό ξύδι. )
    Χρειάζεται όμως πειράματα και χρόνος για να δούμε τα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο ο Δίγκας πρέπει να έχει και γαλακτικό οξύ μήπως ξέρεις τιμή και σε τι συσκευασία είναι?
    Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κύριε καθηγητά,χρόνια πολλά ,καλή πρωτοχρονιά,καλή χρονιά,υγεία και ευτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. How much is the amount of anti-Varroa ossalik acid, in a cure. What a time in the gr?


    Thank you very much,for you too.Good by.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ali Türk Sana mutlu bir yeni yıl diliyoruz.
    Her tedavisinde biz ve 1-2 dakika oksalik asit 2 -3 gram koymak gaz öldürme Varroasis de (duman) olduğunu.
    Tedavi sadece 1 yıl (Ocak-Şubat ay) sadece yapılması gereken ulaştığı zaman
    hiçbir kapalı hücre yumurta vardır.
    O zaman dış sıcaklıklar 3-7 santigrat derece açıktır ve 2-3 hafta boyunca bu değerleri de böylece muhafaza kapalı broods Varroasis içeren olmamak.
    Ben tedavi ve Pholus bizim ilhyami Uyar yardımcı mutluluk duyarız.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου