Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Προσοχή στη χρήση της θυμόλης και του οξαλικού οξέος!

Αγαπητοί φίλοι μου μελισσοκόμοι θα πρέπει για λόγους προστασίας της υγείας σας να παίρνετε τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα και να μην παριστάνετε τους γενναίους ή δεν ξέρω τι άλλο όταν χρησιμοποιείται φάρμακα για την θεραπεία των μελισσιών κινδυνεύοντας να χάσετε την δική σας υγεία(ή μήπως δεν είναι και τόσο πολύτιμη;).

Αυτό αφορά τα κάθε λογής φάρμακα κατά της βαρρόα (είτε έχουν έγκριση είτε όχι )όπως την θυμόλη,το οξαλικό οξύ ή και άλλα οξέα (το κοινό ξύδι είναι ακίνδυνο αλλά χρήζει μελέτης η αποτελεσματικότητά του και θα το μελετήσω την άνοιξη ,πάντως τις ψείρες στην μηλιά μου τις εξολόθρευσε το φθινόπωρο με την μια),αλλά και τα εντομοκτόνα όπως το τακ τικ και το μαυρίκ .

Σήμερα σας παρουσιάζω τις οδηγίες για την θυμόλη και το οξαλικό οξύ:

Κρυσταλλική Θυμόλη

Περιγραφή:

Όλα τα χημικά προϊόντα πρέπει να χειρίζονται από εκπαιδευμένους ανθρώπους και κατά την χρήση τους θα πρέπει να λαμβάνονται προσεκτικά όλα τα μέσα προστασίας όπως:

- Μάσκα προσώπου Full face (ολόκληρου προσώπου) τύπου Α2Β2 ή αντίστοιχου

- Γάντια ανθεκτικά στα οξέα και στα διαβρωτικά

- Ενδυμασία κατάλληλη για προστασία του δέρματος

Σε περίπτωση που έρθετε σε επαφή με κάποιες από αυτές τις ουσίες καλέστε το Κέντρο Δηλητηριάσεων στο τηλέφωνο 210-7793777 και κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή απευθυνθείτε σε γιατρό.

University of Nebraska

Περίληψη μετάφρασης πλροφοριών για το οξαλικό οξύ:

Αν και οι καναδικές αρχές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην εξακρίβωση των εργασιών για την τυπική έγκριση της χρήση του οξαλικού οξέος σε κυψέλες για τη θεραπεία της varroa έχει δοκιμαστεί εκτεταμένα, και έχει εγκριθεί σε ορισμένες από τις fussiest ευρωπαϊκές χώρες. ……………..

Το …γλυκό:

Απλά ακούγοντας τη λέξη «οξύ» ακούγεται δυσοίωνη. Αλλά το οξαλικό οξύ είναι εύκολο στη χρήση και το ασφαλέστερο για το σπίτι. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται σε πολλά λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων σπανάκι, και ραβέντι. ……..* Χρησιμοποιείται για να αφαιρέσετε λεκέδες από σκουριά σε μπανιέρες και καταβόθρες…Άλλες χρήσεις … Ήπιες λύσεις μπορεί να αφαιρέσει τη σκουριά και το μελάνι από ύφασμα Οι λεκέδες σκληρού νερού αφαιρούνται εύκολα από εξωτερικές επιφάνειες όπως driveways, δάπεδα γκαράζ, stucco και βαμμένες επιφάνειες. ….
για τον καθαρισμό του νερού δύσκολους λεκέδες από είδη υγιεινής, κεραμικών πλακιδίων και καμπίνες ντους. ..Κάνει Lawn και αίθριο βλέμμα στα έπιπλα σαν να είναι νέα ….Ξεφορτώνομαι BUGS, Μυρμήγκια, ψύλλοι, Roaches, Τερμίτες, Silverfish … Με Natures Εντομοκτόνο που είναι το οξαλικό οξύ.....
Το ...φαρμάκι:

Προειδοποίηση: Το οξαλικό οξύ είναι οξύ και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό,
Στην καθαρή μορφή του, το οξαλικό οξύ είναι μια εξαιρετικά διαβρωτική και τοξική ουσία.
Latex γάντια θα πρέπει να φοράτε πάντα όταν το χρησιμοποιείτε και θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Τα αέρια που εκπέμπονται είναι επικίνδυνα και έχουν υπόνοιες από ορισμένους ότι προκαλούν προβλήματα υγείας.
Πάντα να προστατεύουν το δέρμα σας,

να φοράτε μάσκα για τη σκόνη, όταν κάνετε ανάμειξη σε σκόνη από οξέα,

η προστασία των ματιών (γυαλιά)πρέπει να υπάρχει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε οξέα και έχετε πάντα νερό για να πλύνετε τα μάτια σας αν χρειαστεί.

Σε περίπτωση κατάποσης πίνετε άφθονο γάλα ή νερό, κατά προτίμηση νερό. Μην προκαλέσετε εμετό. Επικοινωνήστε με ανοικτή γραμμή δηλητηριάσεων.

Περίπτωση εισπνοής να πάρετε λίγο καθαρό αέρα. Εάν ναυτία ή πονοκέφαλο υφίσταται για αρκετά λεπτά επικοινωνήστε με την ανοικτή γραμμή δηλητηριάσεων.

Νεώτερα προσεχώς...









1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον το θέμα σου!!!
    Είναι από το θέματα που δεν πολυγράφονται αλλά οι κανόνες προστασίας πρέπει να τηρούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου