Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Αντιβαρύτητα .

Το φαινόμενο εξαρτάται από την ταχύτητα περιστροφής μαγνητικών πόλων, έτσι ώστε να εξουδετερώνεται η έλξη από την άπωση! Τα σχήματα πιάτου ή σβούρας εξασφαλίζουν καλύτερη λειτουργία στο εν λόγω φαινόμενο. Για αυτό και η επινόηση των ιπτάμενων δίσκων.
Η πρώτη αντιβαρυτική συσκευή αναφέρεται από τον Στράβωνα , ως εφεύρεση του Αρχιμήδη. Το σχετικό κείμενο ευρίσκεται και φυλάσσεται στο Βατικανό. Έχει δε απεικονισθεί από τους αναγεννησιακούς ζωγράφους, ως ιπτάμενη ασπίδα κατω από τα πόδια θεών του Ολύμπου!
Κατάλοιπο αυτής της γνώσης, είναι το σήκωμα των νεκρών Σπαρτιατών σε ασπίδα για την μεταφορά τους, καθώς και η μεταφορά των Βασιλέων (ισόθεοι) και ηρώων, πάνω σε ασπίδα κατά τις ιερές τελετές, Αυτό συνέβαινε να είναι κοινή συνήθεια από τους όλους τους Έλληνες Ηρακλείδες (δηλαδή Δωριείς), ή λοιπούς λαούς γόνους του Ηρακλέους (Κέλτες και Γαλάτες). Και αναφέρεται από τον Ηρόδοτο ως προκατακλυσμιαία συνήθεια.

Επίσης:
Ένα από τα σύμβολα του Δίσκου της Φαιστού είναι δίσκος.
Εφευρέτης του δίσκου θεωρείται ο Περσεύς.
Η Άρτεμις με τον Απόλλωνα πετούσαν δίσκους στη Δήλο. Μιά μέρα μάλιστα φύσηξε ο Ζέφυρος κι έφαγε ένα δίσκο στο κεφάλι ο Υάκινθος και πέθανε.
Από εκεί προήλθε και το αγώνισμα της δισκοβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
<>

4 σχόλια:

  1. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!

    Μαγνητική η σβούρα???
    Που το αγόρασες αυτό???
    Θέλω και γωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο τι είναι αυτά που μας παρουσιάζεις? Τύφλα νάχουν κάτι μάγοι που βλέπουμε στην τηλεόραση τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου