Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ακόμα ένας λόγος για να γίνει κάποιος αλλόθρησκος ορθόδοξος!

Ένας αλλόθρησκος αποφάσισε να γίνει χριστιανός και θέλησε να εξετάσει τις εκδοχές του χριστιανισμού για να επιλέξει. Βρίσκει λοιπόν έναν ορθόδοξο, έναν προτεστάντη κι έναν παπικό. Τους λέει τις προθέσεις του κι εκείνοι συμφωνούν να τον "ξεναγήσουν" στις εκκλησίες τους.

>

> Πάει ο αλλόθρησκος με τον προτεστάντη μια Κυριακή, μπαίνει στο ναό και βλέπει τους ανθρώπους ταχτοποιημένους με τα καλά τους ρούχα, ο καθένας στο κάθισμά του, μπροστά από τον κάθε πιστό μια Καινή Διαθήκη, χορωδία να λέει τους ύμνους αρμονικά, τα πάντα να λάμπουν από καθαριότητα και μετά το τέλος όλοι του φέρθηκαν ευγενικά με πολύ καλούς τρόπους.

>

> Την επομένη Κυριακή συνεννοήθηκε με τον παπικό να πάει στο δικό του ναό. Μπαίνει μέσα, πλένει τα χέρια, ρίχνει το κέρμα ν' ανάψει το λαμπάκι αντί για κερί και κάθεται. Ούτε εκεί όρθιοι, όλοι στα καθίσματά τους με τάξη και αρμονία. Άκουσε και την εγκύκλιο του Πάπα, είδε και τις φωτογραφίες του που δέσποζαν ακόμα και εντός του ναού. Πέρασε η ώρα, τέλειωσε η λειτουργία, τον καλοδέχτηκαν, τον κέρασαν κι έφυγε.

>

> Την τρίτη Κυριακή κανόνισε να πάει στην ορθόδοξη εκκλησία. Μπαίνει μέσα και βλέπει άλλους να μιλάνε μεταξύ τους, πολλούς όρθιους γιατί δεν έφταναν τα καθίσματα, τη νεωκόρο να μαλώνει με μια κυρία γιατί της έσβησε γρήγορα το κερί που άναψε, άκουγε τα μωρά να τσιρίζουν και να μη τα παρατηρεί κανείς, ο παπάς να φωνάζει στον ψάλτη να τελειώσει τα τεριρέμ κλπ. Μόλις τελείωσε η λειτουργία άρχισαν και τα μνημόσυνα, όπου άλλοι έβγαιναν στην εκκλησία κι άλλοι έμπαιναν με θόρυβο και φασαρία. Ο ορθόδοξος απογοητεύτηκε από την εικόνα που είδε ο αλλόθρησκος ...

>

> Την επομένη εβδομάδα συναντήθηκαν όλοι για να μάθουν τι αποφάσισε. Όταν βρεθήκαν όλοι μαζί, τους λέει: Στην προτεσταντική εκκλησία είδα μεγάλη τάξη και ευγένεια. Στην παπική είδα μεγάλη αφοσίωση στον πνευματικό σας αρχηγό και τις οδηγίες του ιερέα σας. Στην ορθόδοξη εκκλησία είδα τέτοιο μπάχαλο που δεν το περίμενα!!! Ο ορθόδοξος σκυθρώπιασε απογοητευμένος, ενώ οι άλλοι δυο αναθάρρησαν. Και καταλήγει ο αλλόθρησκος:

>

> "Θα γίνω ορθόδοξος"!!! "Μα πώς;" αναρωτιούνται οι άλλοι. "Ακούστε", λέει ο αλλόθρησκος. "Τα δικά σας δικαιολογούνται μα την τάξη που έχει ο ένας και την πειθαρχία που έχει ο άλλος. Τούτου εδώ -και δείχνει τον ορθόδοξο- δεν δικαιολογείται αλλιώς. Με τέτοιο μπάχαλο μόνο αν έχεις τον Θεό μαζί σου διατηρείσαι 2000 χρόνια

8 σχόλια:

  1. Χρήστο
    είναι γνωστό σε όλους πως ο Θεός είναι Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σωστη λεξη ειναι Καθολικος και οχι Παπικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το σωστο ειναι ΠΑΠΙΚΟΣ.
    "Εις μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν"
    λεει το ΠΙΣΤΕΥΩ των Ορθοδοξων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σε ολα τα παιδια,οταν σας ειδα στο ιντερνετ(λογω και εμπειριας)ειπα "αυτα τα παιδια ειναι ωραια" οταν σας γνωρησα απο κοντα καιειχα και την ιδια αποψη με τον Θανο,(ενα απο τα μαθηματα του στο πανεπιστημιο)η ψυχολογια,πηγαινοντας για Κατερινη ειπαμε"τι φοβερα παιδια ειναι αυτα"!!!Τωρα που σας παρακολουθω καθημερηνα ολη την παρεα,με συγκινηση λεω"η λεξη φοβερα παιδια,τα αδικει ειναι λιγο,εχουν φοβερο περιεχομενο....μπραβο σε ολα τα παιδια!!!Ευαγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. K.Μελι-Tασο δεν ξερω τι πιστευεις,αλλα καλα θα κανεις να μην προσβαλλεις το καθολικο δογμα.
    Και ειδικα με αυτο που λες και δειχνεις την ημιμαθεια σου.
    Καθολικοι και ορθοδοξοι ειναι ουσιαστικα το ιδιο πραγμα και το σχισμα εγινε το 1054 μ.Χ για λογους που οπως δειχνεις δεν εχεις καταλαβει.Οχι οτι εγω ειμαι παντογνωστης,αλλα πανω απ'ολα προσπαθω να ειμαι σωστος Χριστιανος.Ειμαι στη διαθεση σου για καθε διευκρινηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε φιλε και καλε μελισσοκομε Γιωργο απο την ομορφη Συρο καλημερα,πως πηγες φετος συγκριτικα με τους αλλους τους γειτονες?ποσους οροφους γινανε αυτα που ξεχειμωνισες 2 οροφα τι ποσοτητες πηρες ανα κυψελη???καλε μου φιλε ο Τασος ουτε σε προσβαλε ουτε το δογμα κανενος,ημιμαθη που τον χαρακτηριζεις μηπως αυτο ειναι κατα την γνωμη σου,εκεινος το συμβολο της πιστης μας αναφερει,οσο για τις διαφορες ειναι μεγαλες,η αποδειξη ειναι οπως καποιος πραγματικα ορθοδοξος,εκεινος που εχει πιστι με επιγνωση,δεν γινεται παπικος,καθολικος οπως λες,το ιδιο ισχυει και αντιστροφως αρα υπαρχουν διαφορες πως να το κανουμε?αυτα ομως ειναι προσωπικα δεν κατηγορησε κανενας κανεναν και μην ξεχναμε ειμαστε φιλοξενουμενοι ολοι σ'ενα ωραιο προσωπικο site καποιου καλου μας φιλου,μην τον κανουμε να νιωθει ενοχες οτι το μετατρεψαμε σε ριγκ...λοιπον καλε μου φιλε πες μας πως πηγαν τα 2 οροφα.Τον Τασο επειδη τον γνωρησα να ξερεις οτι ειναι πολυ καλο παιδι,την αγαπη μας στην Συρο απο την Μακεδονια Ευαγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά
    σε λίγο θα κηρύξετε τον πόλεμο ανάμεσα στην ορθοδοξία και τον καθολικισμό ( δεν φτάνουν άραγε οι ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ σταυροφορίες που έζησε ,με όχι ευχάριστες βέβαια αναμνήσεις ,η ορθοδοξία;).
    Αυτό που δημοσίευσα ήταν ΑΝΕΚΔΟΤΟ που ουσιαστικά καυτηριάζει το μπάχαλο της θρησκείας μας,έλεος...δείτε το δάσος και όχι το δέντρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστο,κατάρχας να με συγχωρεις αν προκαλεσα την οποια αναστατωση.
    Ευαγγελε κοντονησιωτη,την καλησπερα μου(εχουμε χαθει απο τοτε στο melissokomos.com).
    Eν ολιγοις και μη θελοντας να κουρασω,ουτε να ανοιξω συζητηση που δεν θα εχει τελειωμο,αναφερω οτι ενοχληθηκα με τη λεξη Παπικος,καθ'οτι ειμαι γεννημα-θρεμμα ενος νησιου του οποιου το 50% των κατοικων,ειναι Χριστιανοι Καθολικοι(οπως και εγω).Απλα διεκρινα ενα περιεργο υφος στα γραφομενα του κ.Μελι-Τασου το οποιο με ενοχλησε.
    Εδω στη Συρο οι Καθολικοι πηγαινουν ΚΑΙ στις Ορθοδοξες Εκκλησιες,και οι Ορθοδοξοι ΚΑΙ στις Καθολικες.Οταν καποιος ομως δεν γνωριζει την πραγματικοτητα,δεν μπορει να κρινει απο μακρια.Απλα λεει αυτα που ακουσε απο αλλους..
    Το πιστευω λεει: "Εις Μιαν,Αγιαν,Καθολικην και Αποστολικην Εκκλησιαν"-μα το λες και μονος σου κ.Τασο !!! Καθολικην !!!
    Η συζητηση αυτη μπορει να φτασει τον ατελειωτο για αυτο και εγραψα οτι λιγοτερο μπορουσα,προσπαθωντας να εξηγησω οτι καποιος που τα βλεπει μονοπλευρα και με φανατισμο,τις περισσοτερες φορες σφαλλει.
    Ευαγγελε τα μελισσια πηγαν πολυ καλα εφετος,ηταν σε απολογισμο η 2η καλυτερη χρονια των τελευταιων 10 ετων(με πρωτη αυτη του 2006).Πολυ μελι.Απ'οτι ακουσα ολοι της περιοχης(βορεια Συρος) τρισευχαριστημενοι.Στα νοτια δεν πηγε και τοσο καλα.Τα μισα απο περισυ-λενε.
    Τελοσπαντων.
    Ειρηνη υμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου